Hyppää sisältöön

Räjähdys ei-muslimien hautausmaalla Jeddassa – paikalla useiden maiden konsuleita

Ranskan mukaan hautausmaalla oli meneillään ensimmäisen maailmansodan muistoseremonia.

Kuvituskuva. Yleisnäkymä Jeddasta. Kuva: Leo Morgan / AOP

Jeddassa Saudi-Arabiassa ainakin kaksi ihmistä on haavoittunut pommiräjähdyksessä hautausmaalla, jossa useiden länsimaiden diplomaatteja osallistui parhaillaan muistoseremoniaan.

Ensimmäisen maailmansodan päättymisen 102-vuotisseremonia järjestettiin hautausmaalla, johon on haudattu muita kuin muslimeja.

Vuotuiseen seremoniaan osallistui Ranskan, Kreikan, Italian, Britannian ja Yhdysvaltain diplomaatteja.

Saudi-Arabian viranomaisten mukaan iskussa loukkaantui kaksi ihmistä, kreikkalainen ja saudiarabialainen. Molemmat olivat tiettävästi poliiseja.

Aiemmin kreikkalainen hallituslähde sanoi uutistoimisto Reutersille, että haavoittuneita olisi neljä.

Ranskan, Kreikan, Italian, Britannian ja Yhdysvaltain lähetystöt ovat tuominneet häpeälliseksi kutsumansa iskun. Saudi-Arabia on ilmoittanut käynnistävänsä tutkimuksen iskusta.

Ranskan Jeddan-konsulaatti kehottanut ranskalaisia varovaisuuteen. Myös Ranskan lähetystö Arabiemiraateissa kehottaa tarkkaavaisuuteen erityisesti turisti- ja ulkomaalaisalueilla liikkuvia.

Viime kuussa saudiarabialainen mies puukotti Ranskan konsulaatin vartijaa Jeddassa samana päivänä, kun tunisialaislähtöinen mies tappoi Nizzassa kolme ihmistä kirkkoon tekemässään iskussa.