1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sodankylä

Sodankylän koronatartunnat johtivat vierailukieltoon Nutukkaan kahdella osastolla, kunta siirtää lisää työntekijöitä yksikköön

Sodankylän kunta siirtää väkeä muista yksiköistä Nutukkaan, jossa on todettu yhteensä 14 koronatartuntaa.

Sodankylä
Lähikuva vanhuksesta pyörätuolissa.
Vanhusten palveluasumisyksikkö Nutukkaan ei suositella vierailemista virustilanteen takia.Eleni Paspatis / Yle

Useat koronavirustartunnat ja joukkoaltistuminen virukselle ovat johtaneet vierailukieltoon Sodankylän kunnan ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikön Nutukkaan kahdella osastolla. Vierailut kielletään kahdella osastolla, Tiuhtassa ja Peskissä, joissa ihmisiä on altistunut. Näillä osastoilla 16 asukasta on altistunut ja heistä 10 on saanut koronavirustartunnan. Lisäksi neljä Nutukkaan työntekijää on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Sodankylän kunta suosittelee vahvasti, että muillakaan Nutukkaan osastoilla ei vierailtaisi.

Nutukkaan asumispalveluyksikössä koronavirukselle altistuneet ja siihen sairastuneet asukkaat hoidetaan omana osastonaan. Tämän tarkoituksena on välttää jatkotartuntojen syntyminen.

Lisää työntekijöitä Nutukkaan

Virustilanne aiheuttaa myös muita järjestelyjä Nutukkaassa. Tiuhta ja Peski –osastojen työntekijöitä lisätään asukkaiden hyvän hoidon varmistamiseksi. Väkeä siirretään kahdelle osastolle Sopukan akuutti- ja kuntoutusosastolta sekä vanhus- ja sosiaalityön muista yksiköistä. Työntekijöiden siirrot ovat voimassa 22. marraskuuta asti.

Siirtojen takia Sopukan akuutti- ja kuntoutusosaston toimintaa supistetaan 10.–22. marraskuuta väliseksi ajaksi ja tarvittaessa osa potilaista hoidetaan Pelkosenniemen ja Savukosken kuntayhtymän vuodeosastolla. Sodankylän kunnan mukaan potilassiirrot mahdollistavat hoitohenkilökunnan työpanoksen kohdistamisen Nutukkaan asukkaiden hoitoon. Sopukan akuutti- ja kuntoutusosastolle jää kahdeksan osastopaikkaa, joilla varmistetaan akuutti- ja infektiovastaanotoilta ohjautuvien sekä ensihoidon tuomien potilaiden hoito.

Sopukan vastaanottotoiminta jatkuu supistettuna 15. marraskuuta asti. Kunta arvioi ajanvaraustoiminnan palautumista normaaliksi ja tiedottaa siitä torstaina 12. marraskuuta.

Nutukassa on viidellä osastolla 32 asukasta. Hoitajia on yhteensä 26 kolmessa vuorossa.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi