Hyppää sisältöön

Pohjanmaan pohjoisosissa edelleen voimassa 10 hengen kokoontumissuositus

10 henkilöä saa kokoontua Närpiössä, Pietarsaaressa sekä Luodossa ja Pedersöressä. Muualla Pohjanmaalla suositus on, ettei yli 20 hegen yksityistilaisuuksia järjestetä.

Pohjanmaan maakunnan pohjoisosissa on voimassa edelleen alle 10 hengen kokoontumissuositus, muualla 20 henkilöä. 10 henkilöä saa kokoontua Närpiössä, Pietarsaaressa sekä Luodossa ja Pedersöressä, näissä kunnissa tartuntamäärät ovat edelleen suhteellisen suuria.

Muualla alueella suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän mukaan tilanne alueellisesti näyttää jo paremmalta, mutta vielä ei ryhmän mukaan ole syytä keventää suosituksia.

Suurin osa viime aikojen tartunnoista on ollut peräisin ulkomailta ja perheistä, joiden jäsenet ovat olleet jo valmiiksi karanteenissa uuden perhetartunnan ilmetessä.

Tällä hetkellä Luodon ilmaantuvuusluku on yli 500, Närpiössä ja Pedersöressä luku taas on yli 100. Kaikkien muiden kuntien ilmaantuvuusluku on pysytellyt alle 50:ssä. Kasvomaskisuositus on voimassa tällä hetkellä 18.11. asti kaikissa julkisissa tiloissa.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä arvioi tiistaina pitämässään kokouksessa alueen koronavirustilanteen paremmaksi viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna eikä täysin uusille toimenpiteille nähty näin ollen tarvetta.