1. yle.fi
  2. Uutiset

Palovaurioista kärsineen kerrostalon asukkaat pääsevät takaisin koteihinsa ensi viikolla Kouvolassa – syttymissyyn selvittäminen yhä kesken

Kerrostalon ullakolla roihusi tulipalo maanantaina.

tulipalot
Tulipalossa kärsinyt Kauppalankadun kerrostalo Kouvolassa.
Kerrostalon katto on kärsinyt pahoin maanantaisesta tulipalosta.Antro Valo / Yle

Kouvolan kerrostalotulipalossa asuntonsa menettäneet pääsevät takaisin koteihinsa ensi viikolla. Kerrostalossa on tällä hetkellä tyhjillään 24 asuntoa palon takia.

Kouvolan keskustassa Kauppalankadulla syttyi maanantaina tulipalo kolmekerroksisen kerrostalon ullakolla. Yli puolet ullakosta kärsi merkittäviä palovahinkoja.

Lue lisää: Kerrostalon ullakko roihusi ilmiliekeissä Kouvolan keskustassa – savusukeltajat pelastivat kahdeksan ihmistä

Pelastuslaitoksen savusukeltajat auttoivat kahdeksan asukasta ulos talosta. Osa pelastetuista vietiin jatkohoitoon savualtistumisen vuoksi.

kerrostalopalo aiheuttaa runsaasti savua
Kerrostalon ullakolla syttyi tulipalo Kouvolan Kauppalankadulla.

Ullakolla riehunut tuli ei päässyt leviämään asuntoihin. Niihin tuli kuitenkin vaurioita sammutusvedestä ja savusta.

Pahimmat vauriot koituivat A-portaan päähän, jossa myös palo oli voimakkaimmillaan. B-rapussa vauriot jäivät pienemmiksi.

– Siellä kun saadaan jälkiraivaus ja siivoukset tehtyä porraskäytävissä ja huoneistoissa, niin varmasti ensimmäiset pääsevät muuttamaan jo maanantaina, sanoo isännöitsijä Kaisa Teerikoski.

Teerikosken mukaan A-rapun huoneistot saadaan uudelleen käyttöön siinä järjestyksessä, kuin ne saadaan asumiskuntoon.

Asukkaat pääsivät käymään asunnoissa jo paloiltana hakemaan välttämättömiä tavaroita, kuten lääkkeitä.

Tutkinta kesken

Poliisi pyysi alkuviikosta yleisöhavaintoja palopaikalta. Tutkinnanjohtaja Roope Lehto kertoo, että poliisi on saanut kiitettävästi yhteydenottoja ja kuvia, mutta niitä toivotaan edelleen lisää.

Tulipalon tutkinta on edelleen kesken.

– Tässä vaiheessa palon syttymissyytä ei voida vielä varmuudella sanoa, tutkinnanjohtaja Roope Lehto Kaakkois-Suomen poliisista kertoo.

Tuli pääsi leviämään nopeasti ullakolla koko talon pituudelta. Kerrostalon ullakko oli yhtenäistä aluetta, jossa ei ollut palon leviämistä estäviä osastointeja. Ne tulivat kerrostalojen rakennusmääräyksiin vasta 1970-luvulla.

Kouvolassa syttynyt kerrostalo oli rakennettu vuonna 1956.

Lue lisää: Asutko kerrostalossa, joka on rakennettu ennen vuotta 1978? Kotitalossasi voi muhia katastrofi, jos tulipalo syttyy

Lue seuraavaksi