Lapsenlapsen antama titteli Esko Aholle on "asiantieteilijä" – "Se on loistava titteli, paras mitä minusta on sanottu, menee jopa pääministerin yli"

Aho kertoo, että virtaa riittää yhä, koska yksikään päivä ei ole samanlainen.

Hyvät unenlahjat olivat Esko Aholle etu pääministeriaikana, mutta kerran väsymys sai nukahtamaan kesken haastattelun
Hyvät unenlahjat olivat Esko Aholle etu pääministeriaikana, mutta kerran väsymys sai nukahtamaan kesken haastattelun

Entinen pääministeri Esko Aho voisi jo viettää leppoisia eläkepäiviä, mutta työtehtäviä riittää edelleen. Hän on muun muassa hallituksen puheenjohtaja, neuvonantaja, luennoitsija, kirjailija ja kustantaja.

– Vanhimmalta lapsenlapselta oli kysytty, että mitä se vaari oikein tekee – kukaan ei oikein tiedä, että mitä teen. Hän oli keksinyt sanan "asiantieteilijiä". Minusta se on loistava titteli – paras mitä minusta on sanottu – menee jopa pääministerin yli.

Aho kertoo, että virtaa riittää yhä, koska yksikään päivä ei ole samanlainen. "Hatun" vaihtaminen noin viiden vuoden välein on ollut myös piristävää.

– Aina kun tekee jotain sellaista, jossa oppii uutta, ei väsy.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Aho kertoo myös uusimmassa kirjassaan hyvistä unenlahjoistaan. Se, että pystyy nukkumaan ja lepäämään aina kun siihen on mahdollisuus, on ollut etu vaativissa tehtävissä.

Pääministeriaikana oli tosin välillä myös yliväsymystä. Kerran Aho nukahti autossa kesken radiouutisten suoran haastattelun, toimittajan tekemän kysymyksen aikana.

– Heräsin onneksi sitten, kun tuli hiljaista. Ja sanoin, että kuulin kysymyksen huonosti, ja siitä sitten jatkettiin, Aho muistelee.

Katso koko Puoli seitsemän -lähetys tästä:

Esko Aho Puoli seitsemän -ohjelmassa

Lue myös: