1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Genovan siltaromahdus

Italiassa määrättiin tieverkostoa ylläpitävän yhtiön nykyistä ja entistä johtoa kotiarestiin Genovan siltaromahduksen tutkinnassa

Elokuussa vuonna 2018 tapahtuneessa turmassa kuoli 43 ihmistä.

Genovan siltaromahdus
Hylättyjä ajoneuvoja Morandin sillalla Genovassa siltaturman jälkeen.
Arkistokuva. Hylättyjä ajoneuvoja seisoo Morandin sillalla sortumisen jälkeen Genovassa elokuun 15. päivä 2018.Valery Hache / AFP

Italiassa talousrikoksia tutkiva poliisi on pidättänyt moottoritieverkostoa ylläpitävän yhtiön entisen johtajan osana Genovassa yli kaksi vuotta sitten tapahtuneen siltaromahduksen tutkintaa.

Poliisi kertoi keskiviikkonsa ryhtyneensä erilaisiin toimenpiteisiin Autostraden kolmen entisen ja kolmen nykyisen johtajan osalta, ja toimenpiteisiin kuuluu esimerkiksi kotiaresti. Mediatietojen mukaan kotiarestiin asetettujen joukossa on Giovanni Castellucci, entinen Autostraden ja infrastruktuuriyhtiö Atlantian pomo. Autostrade on Atlantian tytäryhtiö.

Poliisin mukaan epäilyt liittyvät liikenneturvallisuuteen ja petoksiin. Pidätettyjä epäillään muun muassa jättäneen huomiotta sillan aidan rakenteissa ilmenneitä vikoja. Viat ovat mahdollisesti aiheuttaneet riskejä liikenneturvallisuudelle varsinkin tuulisessa säässä.

Tutkinta kulkee varsinaisen onnettomuustutkinnan rinnalla. Autostrade oli vastuussa sillan kunnossapidosta. Silta romahti elokuussa 2018, ja 43 ihmistä kuoli.

Castelluccin asianajajat ilmoittivat, että pidätykset liittyivät asiaan, joka ei liity mitenkään sillan romahtamiseen. Italialaismediassa levinneen lausunnon mukaan asianajajat uskovat tutkinnan osoittavan, ettei Castellucci ole tehnyt mitään väärää.

Aiheesta lisää:

Italiassa avattiin uusi moottoritiesilta toissa vuonna romahtaneen tilalle – katso tallenne avajaisseremoniasta

Italiassa jälleen suuri siltaromahdus – Silta katkeili satojen metrien matkalta, vaikka välissä on useita tukipilareita

Katso video: Kuolonuhreja vaatinut Genovan turmasilta räjäytettiin murskaksi

Tarkastajat varoittivat Genovan sillan "poikkeamista" jo viime vuonna

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi