1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapsen hukkumiskuolema

7-vuotiaan hukkumista Porvoon uimahallissa tutkitaan kuolemantuottamuksena – poliisi: Turvallisuusjärjestely selvitetään alusta loppuun

Poliisi ei ota kantaa siihen, onko ketään tällä hetkellä epäiltynä tapauksessa.

Lapsen hukkumiskuolema
Kynttilöitä Porvoon uimahallin edustalla 6. marraskuuta 2020.
Hukkumistapaus sattui viikko sitten torstaina Porvoon uimahallissa. Hallin edustalle tuotiin tuoreeltaan kynttilöitä.Markku Ulander / Lehtikuva

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tutkivansa Porvoossa viikko sitten tapahtunutta kuolemantapausta kuolemantuottamuksena.

Seitsenvuotias, Itäväylä-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan alakouluikäinen poika hukkui Porvoon uimahallissa viime torstaina, kun hän osallistui ohjattuun iltapäiväkerhon toimintaan. Ryhmän lapset olivat tapahtumahetkellä hallin monitoimialtaassa.

Poliisi kertoo saaneensa haltuun uimahallin videovalvontatallenteet ja suorittaneensa useita kuulusteluita. Videotallenteista poliisi on saanut selkeän kuvan tapahtumien kulusta ja sanoo pyrkivänsä tarkentamaan sitä kuulustelujen kautta.

Paikalla oli tapahtumahetkellä iltapäiväkerhon ohjaajia ja uimahallin uimavalvojia. Poliisi kertoo tiedotteessaan selvittävänsä muun muassa turvallisuudesta vastaavien henkilöiden toimintaa sekä tilojen rakenteellista turvallisuutta.

Rikoskomisario Tero Tyynelä sanoo Ylelle, ettei ota kantaa siihen, onko ketään tällä hetkellä epäiltynä.

– Poliisin tehtävä on tässä vaiheessa selvittää turvallisuusjärjestelyn ketju alusta loppuun. Sitä tässä selvitellään. Niin sanotuissa valvotuissa olosuhteissa on päässyt tapahtumaan tällainen ikävä tapahtuma. Poliisin tehtävä on selvittää, olivatko järjestelyt niin sanotusti kunnossa.

Tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) poliisi pyytää, että kaksi naista, jotka olivat tapahtuma-aikaan monitoiminta-altaassa lähellä lapsen hukkumispaikkaa, ottaisivat yhteyttä poliisin numeroon 0295 436442.

Tapauksen esitutkinta on edelleen kesken, ja poliisi toteaa tiedottavansa tarvittaessa lisää tutkinnan edetessä.

Aiheesta aiemmin:

Suru-uutinen Porvoon uimahallissa hukkuneesta lapsesta järkyttää koko kaupunkia – tapaus sattui iltapäiväkerhon aikana, poliisi on vielä vaitonainen

Pieni lapsi hukkui Porvoon uimahallissa

Lue seuraavaksi