1. yle.fi
  2. Uutiset

Vantaan kaupunginjohtaja koronainfossa: "Kiihtymistilanne kiihtyy kaupungissa"

Infossa puhujana oli kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Vantaa
Vantaan-kyltti, taustalla uudisrakentamista.
Voit katsoa infon suoran lähetyksen tallenteen tästä.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen piti tänään koronainfon, joka alkoi katsauksella tuoreimpiin koronalukuihin. Vantaalla sairastuu tällä hetkellä keskimäärin 25–26 henkilöä vuorokaudessa koronaan.

– Kiihtymistilanne kiihtyy kaupungissa parhaillaan, sairastavuus on lyhyessä ajassa kaksinkertaistunut. Esimerkiksi positiivisten näytteiden keskiarvo on kaksinkertaistanut, nyt olemme 4,3 prosentin tasolla. Kolmisen viikkoa sitten vastaava luku oli noin 2 prosentin luokkaa.

– Koulualtistusten määrä on kasvussa, kouluissa ja päiväkodeissa altistumisia on tällä hetkellä 279 kappaletta, henkilöitä on 12 eri yksiköstä. Vain alle puolet tartunnoista pystytään tällä hetkellä jäljittämään, Viljanen jatkaa.

Kaupungin toimintakyky palveluiden tuottamiseen on kuitenkin yleisesti normaalilla tasolla, mutta esimerkiksi tartunnan jäljityksessä on hieman ruuhkaa. Viljanen painottaa hygieniaa ja maskien käyttöä.

Viljanen kertoi, että pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskin käyttämistä perusopetuksen henkilöstölle. Suositus astui voimaan eilen eli 11. marraskuuta. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Vantaan lisäksi Helsinki, Espoo, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Viljanen puhui myös infossa, miten Vantaa tukee lasten ja nuorten hyvinvointia ja miten tukea on viime aikoina tehostettu. Lasten ja nuorten väkivaltainen käytös on noussut erityiseksi huoleksi myös korona-aikana.

Lisäksi kaupunginjohtaja otti esille sen, että Vantaan työllisyystilanne heikkenee huolestuttavaa vauhtia ja ensi vuodesta tulee haastava. Kaupungin tilanteeseen vaikuttavat paljon lentoliikenteen vaikeudet. Lentokenttäalueella on kaikkiaan 1 500 yritystä, jotka työllistävät noin 40 000 henkilöä.

Voit keskustella aiheesta 13.11. kello 23:een saakka.

Lue myös:

Vantaan kaupunginjohtajan edellinen infon Areena-tallenne

Uusimmat tiedot koronatilanteesta

STM ja THL: Suomessa koronatorjunta onnistunut Eurooppaa paremmin, mutta tartunnat kasvaneet suurissa kaupungeissa

Nuorten häiriökäyttäytyminen herättää keskustelua pääkaupunkiseudulla, poliisi kuitenkin rauhoittelee tilannetta: "Valtaosa nuorista käyttäytyy hyvin"

Lue seuraavaksi