1. yle.fi
  2. Uutiset

THL: Suomi on Euroopan paras koronan torjunnassa – Torstaina Jyväskylässä kaksi uutta tartuntaa, muualla maakunnassa jälleen nollapäivä

Koko maassa uusia tartuntoja oli torstaina 197.

koronavirus
THL:n kyltti Mannerheimintiellä Helsingissä.
Keskiviikkona päivitetyn tiedon mukaan koronan takia sairaalahoidossa on 76 potilasta, joista 16 on tehohoidossa.Tiina Jutila / Yle

Tilanne Keski-Suomen koronarintamalla pysyttelee rauhallisena, ja uusia tartuntoja ilmaantuu maltillisesti. Torstaina terveyden ja hyvinnoinnin laitos (THL) kertoi Jyväskylässä ilmenneen kaksi uutta koronatartuntaa. Muualta maakunnasta ei raportoitu uusia tapauksia.

Koko maassa uusia tartuntoja oli torstaina 197. Koronan takia sairaalahoidossa olevien määrä on nousussa, vaikka ei toistaiseksi olekaan kovin suuri. Keskiviikkona päivitetyn tiedon mukaan sairaalapotilaita on 76, joista 16 on tehohoidossa.

"Puolustus pitää"

Suomessa koronan ilmaantuvuusluku eli kahden viikon tartuntojen määrä sataatuhatta asukasta kohti on pysytellyt pitkään 50:n tuntumassa, kun useimmissa muissa EU-maissa vastaava luku liikkuu useissa sadoissa. Alle sadan ilmaantuvuusluku ei ole missään EU-maassa Suomea lukuun ottamatta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen kehuikin suomalaisia epidemian hoidosta THL:n ja sosiaali ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa aamulla.

Puumalaisen mukaan Suomi on onnistunut koronan torjunnassa Pohjoismaita ja muita Euroopan maita paremmin.

– Meillä puolustus pitää, Puumalainen sanoi.

Tässä artikkelissa seuraamme päivä päivältä koronatilanteen kehittymistä.

Juttua muokattu 12.25: Päivitetty koronatartuntojen valtakunnallinen määrä 198:sta 197:ään. STM ja THL tiedottivat asiasta ensin virheellisesti.

Lue seuraavaksi