1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun valofestivaalit peruttiin, mutta valohahmot tanssivat silti – katso miten Valoukot-teoksen hahmot ilahduttivat lastenosaston potilaita

Esityksessä valaistut hahmot liikkuvat ja tanssivat pimeässä.

Valoesitykset ja valotaide
Valohahmot kantavat valokeppejä.
Oulun yliopistollisen sairaalan lastenosaston potilaille järjestettiin torstaina Lentoi Filmsin valohahmojen tanssiesitys Valoukot. Tanssijoina olivat Julian Owusu ja Aappo Pääkkölä. Kuvaus: Paulus Markkula / Yle, aloituskuva Lentoi Films.

Vaikka Oulun Lumo -valofestivaali onkin peruttu koronan takia, nähdään kaupungissa sentään muutamia maistiaisia valoesityksistä. Oulun yliopistollisen sairaalan lastenosaston potilaille järjestettiin torstaina Lentoi Filmsin valohahmojen tanssiesitys Valoukot.

Esityksessä valaistut hahmot liikkuivat ja tanssivat pimeässä maisemassa ja niiden liikkeitä oli mahdollista seurata sairaalan ikkunoista.

Lumo-valofestivaali on kerännyt edellisvuosina paljon osallistujia. Viime vuonna festivaaliin tutustui yli 90 000 kävijää yhden tapahtumaviikonlopun aikana. Nyt isoja yleisötapahtumia ei nähdä.

Peruutuksista sovittiin yhdessä järjestäjän ja kaupungin terveysviranomaisten kesken, koska ne olisivat saaneet aikaan isoja ruuhkia niin tapahtuma-alueille kuin joukkoliikenteeseenkin.

Valofestivaaleja on peruutettu myös muilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Hollannissa Eindhovenin, Virossa Tallinnan ja Ruotsissa Göteborgin ja Tukholman tapahtumat on peruttu. Suomessa Jyväskylä on ilmoittanut, että koronan takia marraskuun loppuun suunniteltu Valon kaupunki tapahtuma on peruutettu.

Lue seuraavaksi