Hyppää sisältöön

Varkaat ovat olleet liikkeellä Pohjanmaan rannikolla – kohteina kesämökit, asumattomat rakennukset ja varastot

Pohjanmaan rannikolla on tämän syksyn aikana ilmennyt runsaasti omaisuusrikoksia ja niiden yrityksiä.

Varkaat ovat olleet liikkeellä mm. kesämökeillä. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella on elokuu 2020- marraskuu 2020 tullut ilmi kymmeniä omaisuusrikoksia ja niiden yrityksiä. Vorot ovat olleet liikkeella erityisesti Maalahden, Korsnäsin, Närpiön ja Kristiinankaupungin alueilla. Tapahtumapaikat ovat Pohjanmaan poliisin mukaan poikkeuksellisia.

Tapahtumapaikkoina Maalahdessa ovat olleet Petolahti ja keskustan alue, Korsnäsissä Molpe, Harrström, Långaminne, keskusta ja Taklax. Närpiössä Närpiössä keskusta, Rangsby, Ylimarkku sekä Kristiinankaupungissa Kristiinankaupungissa Siipyy, Lapväärtti ja keskusta..

Varkaudet ja niiden yritykset ovat kohdistuneet asumattomiin taloihin, kesämökkeihin ja asuttuihin asuntoihin ja varastorakennuksiin. Myös muutaman yrityksen tiloihin on murtauduttu.

Varkaat ovat saaneet saaliikseen polkupyöriä, työkaluja, viihde elektroniikkaa, ruokaa, polttoainetta, alkoholia, kodin käyttötavaraa, ja käteistä rahaa.

Poliisi pyytää alueiden asukkaita pyydetään tarkastamaan kesämökit tai muut vapaa-ajan asunnot, piharakennukset ja varastot mahdollisten uusien rikosten esiin tulemiseksi ja ilmoittamaan tapahtuneista poliisille mahdollisimman nopeasti. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti netissä tai henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla.

Tuorein varkausyritys viime tapahtui viime yönä

Tuorein tapaus on tullut ilmi torstaina. Torstaina 12.11. tehtiin törkeä varkauden yritys Korsnäsissa Rantatiellä sijaitsevaan liiketilaan. Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä rikoksesta epäiltyinä. Ilmoitus tapahtumasta tuli poliisille keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 03.32. Poliisin kiinniottamat henkilöt otettiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä ajoneuvosta.

Henkilöt olivat liikkeellä mustalla Mazda 5-mallisella ajoneuvolla, jonka liikkeistä pyydetään havaintoja sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Samassa yhteydessä poliisi takavarikoi ajoneuvosta anastetuksi epäiltyä omaisuutta, joka selvisi anastetuksi Kyrkobyvägeniltä Korsnäsistä asutusta asunnosta. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

.
.