1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronatartunnan saanut vanhus menehtyi Keljon vanhainkodissa Jyväskylässä

Lokakuussa koronavirustartunnan laitoshoidossa saanut vanhus on menehtynyt Jyväskylässä toissa päivänä, kaupunki tiedottaa.

Jyväskylä
Keljon pitkäaikaisosasto
Lokakuussa Keljon pitkäaikaisosastolla todettiin koronatartuntoja sekä työntekijöillä että asukkailla.Jarkko Riikonen / Yle

Jyväskylän kaupungin Keljon pitkäaikaishoidossa havaittiin koronatartuntoja lokakuussa. Tauti vaati tällä viikolla Keljossa ensimmäisen kuolonuhrinsa.

– Tartunnalle altistuneita asukkaita on hoidettu omissa tiloissaan muista asukkaista erillään ja heidän vointiaan on seurattu tiiviisti ja tehostetusti, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoo.

Keljon pitkäaikaishoidossa on yhteensä 77 asukasta ja 66 työntekijää. Keljon pitkäaikaishoidon yksikön karanteeni jatkuu 23. marraskuuta saakka.

Jyväskylän kaupungin tiedotteen mukaan koronavirustartuntaa on havaittu vain yhdellä osastolla Keljossa eikä se ole levinnyt laajemmalle.

Yksityisyyden suojaamiseksi kaupunki ei anna kuolemantapauksesta enempää tietoja. Jyväskylän kaupunki välittää tiedotteessa osanottonsa menehtyneen läheisille ja omaisille.

Lue seuraavaksi