1. yle.fi
  2. Uutiset

Filippiinit jälleen taifuunin kynsissä: Kymmeniä kuollut tai kateissa Vamcon jäljiltä – video näyttää tulvivat kadut

Saarivaltio ehti hengähtää vain hetken edellisen Goni-taifuunin jälkeen.

hirmumyrskyt
Ihmisiä ja vene tulvavedessä
Filippiinien yli pyyhkäissyt Vamco-taifuuni jätti jälkeensä valtavat tulvat muun muassa pääkaupunki Manilan esikaupunkialueella. Kymmeniä ihmisiä on kuollut tai kateissa. Filippiineillä on koettu kahden kuukauden sisään kahdeksan voimakasta taifuunia. (Lähde: Reuters)

Filippiineillä taifuuni on jälleen jättänyt jälkeensä karua tuhoa. Vamco-nimisen taifuunin myrskyissä on kuollut ainakin 26 ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters. Loukkaantuneita on saman verran, ja poliisin mukaan ainakin 14 ihmistä on kateissa.

Filippiinien pääsaaren Luzonin yli viime päivinä vyörynyt Vamco oli 21. taifuuni Filippiineillä tänä vuonna ja jo kahdeksas kahden kuukauden sisään.

Vamco toi mukanaan valtavia tulvia, joiden alle jäi arviolta kymmeniätuhansia koteja. Laajoja alueita jäi myös maanvyöryjen alle. Yli 350 000 ihmistä evakuoitiin myrskyn tieltä.

Kuten monet edeltäjänsä, Vamco jatkaa matkaansa Vietnamiin. Siellä ainakin 160 ihmistä on kuluneen kuukauden aikana menettänyt henkensä tulvissa ja maanvyöryissä.

Viime viikolla Filippiinejä riepotti Goni-taifuuni, joka jätti jälkeensä yli 30 kuolonuhria ja satojatuhansia tuhoutuneita rakennuksia.

Lue myös:

Taifuuni Gonissa kuollut jo 16 ihmistä, pelastustyöt vievät vielä aikaa Filippiineillä 2.11.

Filippiineille iski yksi mittaushistorian kovimmista taifuuneista, ainakin kymmenen ihmistä on kuollut 1.11.

Jo neljäs myrsky runteli Vietnamia tässä kuussa – Punainen risti: tuhot poikkeuksellisen suuret 28.10.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi