1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän Kilpisen koulusta 200 karanteeniin korona-altistumisen takia: "Tässä on huonoa tuuria"

Samasta koulusta tuli useita positiivisia koronatestituloksia.

karanteeni
Koululuokka.
Kilpisen koulun koronatartunnat tulivat ilmi torstaina normaalissa näytteenotossa. Kuvituskuva.Sakari Partanen / Yle

Jyväskylän Kilpisen yhtenäiskoulussa noin 200 yläkouluikäistä oppilasta on määrätty kymmenen päivän karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen vuoksi. Altistumiset tulivat terveysviranomaisten tietoon torstaina, eikä perjantaiaamuun mennessä kaikkia karanteeniin asetettavia vielä ollut tavoitettu.

– Tällä hetkellä käsitys on, että karanteenit eivät tuosta kahdestasadasta juuri laajene, sanoo kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Käsmän mukaan koululla on ollut useita koronapositiivisia oppilaita ja alistumisia on ollut koululuokissa ja harrasteryhmissä. Altistumisia on tapahtunut ainakin kuluvan viikon maanantaina 9.11.

Henkilökuntaa karanteeniin tuskin joudutaan asettamaan, koska koulun henkilökunnalla on ollut maski- tai visiiripakko. Harrasteryhmistä saatetaan kuitenkin joutua määräämään karanteeneja myös aikuisille.

Käsmän mukaan Kilpisen koulun koronatartunnat tulivat ilmi torstaina normaalissa näytteenotossa.

– Siellä oli useampia positiivisia, mutta näillä henkilöllä ei ole keskenään yhteyttä. Tässä on huonoa tuuria, ja siitä johtuvat nämä yhteen kouluun osuvat isot karanteenit, Käsmä sanoo.

Käsmän mukaan tähänastisten kokemusten perusteella on melko harvinaista, että korona-altistumisen takia karanteeniin asetetut lapset saavat tartunnan.

– Lapset eivät juurikaan tunnu sitä tautia välittävän eteenpäin, Käsmä sanoo.

Voit lukea uusimmat tiedot Keski-Suomen koronatilanteessa tästä.

Juttua muokattu 13.11. klo 8.45: Korjattu koulun nimi Kilpolan koulusta Kilpisen kouluksi.

Lue seuraavaksi