1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun asemakeskuksen suunnitelmia pääsee nyt kommentoimaan keskustelutilaisuudessa, joka järjestetään joulukuussa alussa

Teams-kokous järjestetään 3. joulukuuta ja siihen tulee ilmoittautua viimeistään edellisellä viikolla.

asemakaavat
Oulun asemanseudun arkkitehtikilpailu voittajatyön kuva uudenlaisesta rautatieasemasta.
Arkkitehtien näkemys tulevasta asemakeskuksesta. Kuvituskuva.Tervatynnyrit-työryhmä

Oululaiset voivat kertoa mielipiteensä Oulun asemakeskusalueen suunnittelusta erillisessä tilaisuudessa joulukuun alussa.

Kaupunki järjestää tilaisuuden torstaina 3. joulukuuta Teams-kokouksena kello 17 lähtien, ja kokoukseen voi halutessaan ilmoittautua mukaan. Vaihtoehtoisesti tilaisuutta voi seurata Ympäristötalon kahvilassa. Tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa ovat etänä mukana muun muassa hankkeen esittelijät.

Oulun asema-alueelle sekä poliisi- ja oikeustalon alueelle kaavaillaan matkakeskusta, asuntoja parille tuhannelle ihmiselle sekä uusia palveluja ja liiketoimintaa. Poliisi- ja oikeustalon alue on myös vaihtoehtona monitoimiareenan sijoituspaikaksi. Toinen mahdollisuus on areenan sijoittaminen nykyisen pesäpallostadionin paikalle.

Alueen asemakaavan muutos on tällä hetkellä alkuvaiheessa ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on parhaillaan julkisesti nähtävillä.

Tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen voi ilmoittautua 29. marraskuuta saakka Oulun kaupungin verkkosivujen kautta (siirryt toiseen palveluun).

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi