1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Porin yrittäjät vetoaa kaupungin johtoon: Perukaa veronkorotukset ja aloittakaa yt-neuvottelut

Tavoitteena on palauttaa kaupunkilaisten usko edustukselliseen demokratiaan ja yrittäjien usko yrittäjämyönteiseen Poriin.

Yrittäjät nostaisivat kaupungin henkilökuntaa koskevat yt-nevottelut takaisin neuvottelupöytään Porissa. Kuva: Tiia Hemminki / Yle

Porin yrittäjät kehottaa Porin kaupunginhallitusta ja kaikkia kaupunginvaltuutettuja perumaan veronkorotukset ja aloittamaan viipymättä täysimittaiset yt-neuvottelut kaupungin talouden sopeuttamiseksi.

Näin toimimalla kaupunkilaisten usko edustukselliseen demokratiaan ja yrittäjien usko yrittäjämyönteiseen Poriin voitaisiin yhdistyksen mukaan palauttaa.

Yrittäjäyhdistys kyseenalaistaa tiedotteessaan yksityisen ja julkisen sektorin tasavertaisuuden.

– Miksi me yksityisen sektorin toimijat ja työntekijät, jotka ylläpidämme verotuloillamme yhteiskuntaa, joudumme lomautetuiksi samalla kun kaupunki ja julkisen sektorin työntekijät eivät ole valmiita sopeuttamaan omaa toimintaansa vaan kaupungin työpaikat turvataan kovilla veronkorotuksilla?

Kaupungin henkilökunnan vähentäminen nousi säästötoimenpiteitä pohdittaessa esiin kesällä, mutta kaupunginhallitus päätti elokuun lopussa jättää henkilökunnan työaikaan, lomautuksiin ja irtisanomisiin perustuvat säästötoimet neuvotteluista pois.

Porissa ei ole pystytty paikkaamaan budjettivajetta riittävästi säästöillä, joten kaupungin veroprosentti on nousemassa.

Lue myös: Poliitikot jyräsivät kaupunginjohtajan veroesityksen Porissa – tulovero kohoamassa ehdotettua enemmän 21 prosenttiin