1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän Kilpisen yhtenäiskoululla koronalle altistuneita paljon pelättyä vähemmän, karanteenioppilaiden määrä pieneni 60:een

Terveysviranomaiset määrsivät Jyväskylässä karanteeniin ensin 200 oppilasta, nyt karanteenissa on 160, joista osa Kilpisessä.

eristys koronaviruksen johdosta
Läheltä
Yle

Jyväskylän terveysviranomaiset ovat määränneet 60 Kilpisen yhtenäiskoulun yläluokkien oppilasta karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Lisäksi Jyväskylässä on karanteeniin on määrätty 100 nuorta, jotka ovat altistuneet koronalle harrastustoiminnassaan.

Torstai-illan alustavien tietojen perusteella kotiin kehotettiin jäämään perjantaiksi varmuuden vuoksi Kilpisen koulusta isompaa joukkoa eli 200:aa oppilasta. Karanteeniin asetettavien oppilaiden määrä on kuitenkin pienentynyt jäljityksen edetessä.

Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki koululla altistuneiden oppilaiden perheet henkilökohtaisesti ja asettanut karanteenit 60 oppilaalle. Lisäksi karanteenissa on siis yhteensä 100 harrastustoiminnassaan koronalle altistuneita nuoria.

Tartuntatautilääkäri Ilkka Käsmä on tänään iltapäivällä täsmentänyt, että 160 nuoren altistuksista osa ei siis koske Kilpisen koululaisia. Kaupunki ei kuitenkaan kerro tarkemmin, millaisessa harrastustoiminnassa altistuksia on tullut.

Altistumiset ovat tapahtuneet koululla joko viime viikon perjantaina tai tämän viikon maanantaina.

Toisen altistumisketjun karanteeni kestää näin ollen ensi viikon maanantaihin ja toisen torstaihin saakka. Terveydenhuollosta on myös annettu altistuneille tarkemmat ohjeet karanteenista.

Jyväskylän terveydenhuolto ohjaa kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat koronatestiin ja he ovat karanteeniajan etäopetuksessa.

Kilpisen yhtenäiskoulun toiminta jatkuu muuten normaalisti. Koulun henkilökuntaa ei ole asetettu karanteenin.

Juttua muokattu 13.11.2020 klo 14:16: Lisätty karanteenissa olevien määrää tartuntatautilääkärin ilmoittamien mukaiseksi, 160:een.

Juttua muokattu 13.11.2020 klo 15:50: Täsmennetty Kilpisen koulun ja harrastetoiminnan kautta altistuneiden määrää.

Lue seuraavaksi