1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nakkila

Nakkilassa puidaan hallintokriisiä: valtuuston pitää valita uusi sivistysvaliokunta eroavan tilalle

Vanha valiokunta suivaantui kunnan sivistysjohtajan toimintaan ja päätti pyytää tulehtuneen tilanteen rakaisemiseksi eroa.

Nakkila
Puheenjohtajan nuija.
Nakkilassa valtuuston asialista on tänä iltana harvinaislaatuinen: sivistysvaliokunnan vanhoillle jäsenille pitää nuijia ero voimaan ja valita uudet heidän tilalleen. Kuvituskuva. Miikka Varila / Yle

Nakkilassa on ajauduttu harvinaiseen tilanteeseen. Valtuusto joutuu valitsemaan tänä iltana uuden sivistysvaliokunnan. Vanha valiokunta päätti vajaa kuukausi sitten pyytää eroa, koska se ei enää luottanut sivistysjohtaja Jonna Heikkilään.

Nakkilan valtuuston puheenjohtaja Ilmo Myllymaa ( kesk. ) toivoo tilanteen normalisoituvan, mutta ei lähde ennakoimaan valtuuston päätöksiä. Hän kuitenkin arvioi, että tulehtuneen tilanteen ratkaisemiseksi sivistysjohtajan pitää muuttaa toimintatapojaan alkaessaan työskennellä uuden valiokunnan kanssa.

Nakkilan hallintokriisin taustalla on muun muassa aiemmin syksyllä tapahtunut hyvinvointikoordinaattorin ero. Syntyneen eripuran vuoksi nakkilalaiset yhdistykset keskeyttivät protestina toimintansa viikoksi.

Kuuntele täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue lisää:

SK: Nakkilan sivistysvaliokunta eroaa

Lue seuraavaksi