1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauma

Satasairaala: Rauma siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Muu Satakunta pysyy yhä koronaepidemian perustasolla.

Rauma
Ihmisen kasvoilla on nenän ja suun peittävä sinertävä hengityssuojain
Satasairaalassa on jatkossa tiukka maskisuositus henkilökunnalle.Retu Liikanen / Yle

Rauman alue on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiiri. Syynä on epidemian leviäminen Raumalla muuta maakuntaa nopeammin.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Satakunnassa todetaan koronaepidemian muuttuneen perustasoa vakavammaksi.

Raumalla on viime aikoina todettu useita koronatartuntoja esimerkiksi telakalla. Rauman paikallinen ilmaantuvuusluku on 20,4 tapausta 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Maskeja ei vielä Rauman kouluihin

Alueellista maskisuositusta kiristettiin Raumalla jo perjantaina. Terveyspalveluita käyttävien yli 15-vuotiaiden on syytä käyttää kasvomaskia. Myös toisen asteen oppilaitoksiin ja yläkouluihin pohdittiin maskisuositusta, mutta sitä ei vielä ole annettu.

– Tilannetta seurataan tarkasti. Raumalla ei ole syytä rajoittaa harrastustoimintaa, kunhan yleisistä hygieniasuosituksista huolehditaan, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo.

Muu Satakunta perustasolla

Satakunta on muilta osin koronaepidemian perustasolla. Tarttuvuusluku on 8,3 tapausta 100 000 asukasta kohti. Sama lukema on Porin kaupungissa.

Kahden viikon aikana maakunnassa on todettu 18 tapausta, joista tämän viikon aikana viisi.

Seitsemän joukkoaltistusta

Satakunnassa on ollut seitsemän joukkoaltistustilannetta. Näistä Harjavallan jääkiekko-otteluun liittyen löydettiin yksi tartunta Satakunnasta ja yksi Varsinais-Suomesta. Isosäkylän koulun altistuksesta ei ole ainakaan toistaiseksi tullut jatkotartuntoja.

Rauman telakalla on ollut kuusi tartuntaa. Kaksi potilaista on ollut Varsinais-Suomesta.

Tartunnat ovat johtaneet kolmeen jatkotartuntaan, mutta tilanne on silti Satasairaalan mukaan hallinnassa.

Satasairaalan henkilökunnalle tiukka maskiohje

Satasairaalassa tiukennetaan koronavarotoimia. Sairaalan henkilökunta ottaa käyttöön suu-nenäsuojuksen kaikissa kontakteissa maanantaista lähtien.

Tähän saakka maskisuositus on ollut voimassa potilaskontakteissa, mutta nyt se laajenee myös yleisiin tiloihin ja henkilökunnan välisiin kontakteihin. Myös potilaita suositellaan käyttämään maskeja.

Ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä korostaa, että jokaisen satakuntalaisen on noudatettava koronaohjeita, ettei tilanne pahene.

Lue lisää Satasairaalan koronasivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Kuuntele tästä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue seuraavaksi