1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallostadion

Pori varautuu kansainvälisen tason jalkapallostadionin rakentamiseen – katsojia mahtuisi jopa 6 000

Porissa on kaivattu vuosikymmenien ajan pelkästään jalkapalloilulle varattua stadionia.

jalkapallostadion
Mestarien liigan pallo
Uusi stadion täyttäisi UEFAn standardin numero 3.Getty Images

Porin kaupunki on varaamassa alueen uuden jalkapallostadionin rakentamiseen.

Isomäen urheilukeskuksen pitkän tähtäimen suunnitelmassa halutaan osoittaa paikka 4 500 katsojan jalkapallostadionille, jonka katsomoita voitaisiin laajentaa jopa 6 000 katsojaa varten.

Jalkapallostadion tulisi nykyisen tekonurmen paikalle Porin stadionin ja Karhuhallin sekä pesäpallostadionin väliselle alueelle.

Nykyaikainen ottelupaikka

Stadion täyttäisi Euroopan jalkapalloliiton UEFAn ja Suomen Palloliiton standardit. Sen katsomopaikat olisivat katettuja.

Kenttä olisi lämmitettävä, ja stadionilla olisi 50-paikkainen lehdistökatsomo, kaksi tv-studiota, VIP-tilat ja turvavalvomo.

Nykystadion ei miellytä jalkapalloväkeä

Tällä hetkellä Porissa ei ole lajiliiton vaatimukset täyttävää, vain jalkapalloon varattua stadionia.

Musan Salama joutui siirtymään Musan tunnelmalliseksi kehutulta jalkapallokentältä Porin stadionille "Musan Wembleyn" riittämättömien olosuhteiden takia noustuaan Ykköseen vuodeksi 2019. Pelit jatkuivat stadionilla myös tänä vuonna.

1960-luvulla rakennetulla Porin stadionilla jalkapallokenttää kiertää juoksurata. Jalkapallopiireissä on kaivattu Poriin kunnollista jalkapallostadionia jo vuosikymmenten ajan.

Kun aikanaan Porissa pelattiin jalkapalloliigaa, Porin stadionilla oli parhaimmillaan yli 11 000 katsojaa. FC Jazzin mestaruusjuhliin päättynyttä ottelua Myllykosken Palloa vastaan seurasi lokakuussa 1993 peräti 11 193 ihmistä.

Muuttuuko unelma todeksi?

Kuten vireille laitetussa Isomäen yleissuunnitelmassa todetaan, kyse on pitkän aikavälin suunnitelmasta. Ennen jalkapallostadionia alueelle rakennettaneen ainakin uusi palloiluhalli.

Tällä hetkellä Porin kaupungin taloustilanne on niin hankala, ettei urheilupaikkarakentaminen muutenkaan välttämättä ole investointien kärkipäässä. Siksi Porin stadion saa toimia jalkapallon ykköspelipaikkana vielä pitkään.

Porin Isomäen urheilukeskusta koskeva yleissuunnitelma sisältää myös useita muita uudiskohteita jalkapallostadionin ja palloiluhallin lisäksi. Esillä on jo aiemmin ollut muun muassa katetun luisteluareenan ja uusien harjoitusjäähallien rakentaminen.

Kuuntele täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Lue seuraavaksi