1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän kouluissa taas korona-altistuksia: Viitaniemestä 33 karanteeniin, Kilpisen karanteenit laajenivat

Viitaniemen ja Kilpisen koulussa koronavirukselle on altistunut viime viikolla sekä oppilaita että henkilökuntaa.

karanteeni
Koronatestauspaikasta kertova kyltti Keski-Suomen keskussairaalan pihassa.
Kaikki koronavirukselle altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin, karanteeni kestää 10 päivää.Heli Kaski / Yle

Koronavirukselle altistuminen on vienyt Jyväskylän Viitaniemen koulussa karanteeniin 33 oppilasta ja työntekijää. Karanteeni kestää ensi sunnuntaihin, sillä mahdollinen altistuminen on tapahtunut viime torstaina.

Lisäksi terveysviranomainen on asettanut uusia karanteeneja yli 50 oppilaalle ja työntekijälle Kilpisen yhtenäiskoululla. Viime viikolla Kilpisen koululla karanteeniin määrättiin 60 yläkoululaista.

Viranomainen on jatkanut joidenkin jo viime viikolla karanteeniin ohjattujen karanteeniaikaa sen jälkeen, kun tartuntatiedot ovat tarkentuneet. Kilpisen koululla korona-altistusta on ollut viime maanantaina ja torstain välisenä aikana.

Viikoloppuna Jyväskylä tiedotti, että korona-altistus on vienyt karanteeniin oppilaita ja henkilökuntaa myös Vaajakosken koulusta.

Terveydenhuolto ohjaa kaikki altistuneet oppilaat koronatestiin. Kouluilta on lähetetty koteihin Wilma-viestiä tilanteesta ja etäopetusjärjestelyistä.

Karanteeni koskee vain niitä lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää, jonka jälkeen oppilaat voivat palata kouluun.

Viitaniemen ja Kilpisen koulun toiminta jatkuu muuten normaalisti tällä viikolla.

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje löytyy verkossa osoitteesta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni (siirryt toiseen palveluun). Ohje on käännetty usealle kielelle.

Lue seuraavaksi