1. yle.fi
  2. Uutiset

Perinteinen joulukassikampanja alkaa Varkaudessa

Varkauden kaupunki haastaa yritykset ja yhteisöt lahjoittamaan kampanjaan.

Varkaus
Oranssi kassi, jossa teksti Warkaus Varkauden kaupunki
Kampanjan kassit ovat jo aiemmilta vuosilta tuttuja, työpajan valmistamia kasseja. Arkistokuva.Kirsi Ryynänen-Markkanen / Varkauden kaupunki

Varkaudessa alkaa maanantaina perinteinen hyvän mielen joulukassikampanja. Sen järjestäjänä ovat Varkauden kaupunki, Citymarket, Prisma ja Tokmanni.

Lahjoittaja valitsee kassissa olevan ostoslistan mukaisia tuotteita, maksaa tuotteet kassalla ja jättää kassin kaupan infopisteeseen. Jokaisessa kassissa on tällä kertaa myös kertakäyttöisiä suu-nenäsuojaimia. Ne on lahjoittanut varkautelainen suu-nenäsuojaimia valmistava Lumi Dental.

Tänä vuonna Varkauden kaupunki myös haastaa alueen yritykset ja yhteisöt osallistumaan kampanjaan joulutervehdyksiin varatuilla varoilla. Kaupunki osallistuu kampanjaan ostamalla 45 joulukassia.

Jakelijoina toimivat kaupungin sosiaalitoimi, päihde- ja mielenterveyspalvelut, kotihoito, seurakunta, perheentalo, Suomen Punainen Risti, Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Savon Koti.

Kampanjan kassit ja niiden telineet on valmistettu kaupungin työpajassa. Kasseja voi käyttää myöhemmin ostoskasseina. Samanlaisia kasseja on ollut käytössä jo aiempina vuosina ja niitä on myös myyty kaupungin Olohuoneella.

Lue seuraavaksi