1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rajavalvonta

Sallan rajanylityspaikalla uudet aukioloajat

Aukioloajan pidentämisellä turvataan hakekuljetusten määrän kasvattaminen vastaamaan Pohjois-Suomen talvikauden tarpeita.

Rajavalvonta
salla ja alakurtti kartalla
Lapin alueen ja Venäjän Alakurtin alueen rajavaltuutetut ovat sopineet Sallan kansainvälisen rajanylityspaikan aukioloajan pidentämisestä.Yle Uutisgrafiikka

Sallan rajanylityspaikan aukioloaika muuttuu maanantaina 16. marraskuuta. Lapin alueen ja Venäjän Alakurtin alueen rajavaltuutetut ovat sopineet Sallan kansainvälisen rajanylityspaikan aukioloajan pidentämisestä.

Aukioloajan pidentämisellä turvataan hakekuljetusten määrän kasvattaminen vastaamaan Pohjois-Suomen talvikauden tarpeita.

Rajanylityspaikka Salla – Salla on avoinna maanantaista perjantaihin kello 07.00 – 19.00 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10.00 – 18.00 Suomen aikaa. Aukioloaikoja koskeva päätös ei vaikuta voimassa oleviin rajanylitysliikenteen rajoituksiin ja suosituksiin.

Lapin itärajan rajanylityspaikkojen kautta Suomen ja Venäjän kansalaiset voivat palata kotimaahansa. Paluuliikenne Suomeen on mahdollista myös Suomen kansalaisten perheenjäsenille, Suomessa asuville EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille sekä heidän perheenjäsenilleen sekä oleskeluluvalla Suomessa oleskeleville kolmannen maan kansalaisille. Kolmannen maan kansalaiset voivat myös poistua maasta Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen kautta.

Tavara- ja rahtiliikenne Venäjälle ja takaisin Suomeen jatkuu. Venäjän federaation asettamat väliaikaiset rajoitukset rajaliikenteessä Suomen ja Venäjän välisellä rajalla ovat toistaiseksi voimassa