1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Eksoten palkkarästien saaminen vaatii entisiltä työntekijöiltä omaa aktiivisuutta – maksamista voi anoa ensi vuoden maaliskuun loppuun asti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten pääluottamusmiehet opastavat toisen työnantajan palvelukseen siirtyneitä eksotelaisia, jotta nämä osaavat anoa rästiin jääneet palkkasaatavansa työnantajalta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Sairaanhoitaja potilashuoneessa, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.
Etelä-Karjalan ulkopuolelle muuttaneet entiset Eksoten työntekijät ovat seuranneet mediaa ja ymmärtäneet, että maksamattomat palkkarästit kuuluvat myös heille. Kuvituskuva.Jari Kovalainen / Yle

Palkkarästien saaminen vaatii Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten entisiltä työntekijöiltä omatoimisuutta.

Toisen työnantajan palvelukseen siirtyneiden ja eläkkeelle jääneiden on itse anottava työnantajalta palkkasaataviaan. Yksityiskohtaisia toimintaohjeita he saavat Eksoten pääluottamusmiehiltä.

Eksoten Tehyn pääluottamusmies Sanna Topra kertoo, että sosiaalinen media ja palkkarästeistä valtakunnallisesti uutisoinut lehdistö ovat pitäneet myös Etelä-Karjalan ulkopuolelle muuttaneet entiset työntekijät palkkarästiasiassa ajan tasalla.

Palkkarästejä maksetaan 1.6.2018 – 31.8.2020 pois lähteneille työntekijöille. Palkkarästejä maksetaan samoilla kriteereillä kuin nykyisillekin työntekijöille. Heillä on ensi vuoden maaliskuun loppuun asti aikaa pyytää työnantajalta palkkarästien maksua.

Korjattu 16.11.2020 klo 16.30 viimeisen kappaleen kaksi ensimmäistä lausetta.

Lue seuraavaksi