1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Katukaivosta löytyi ruumis viime viikolla Pikku Huopalahdessa – poliisi: Mies oli mennyt kaivoon itse ja oli ollut siellä vain lyhyen ajan

Helsingin poliisi kertoo, että rikoksen mahdollisuus on pystytty sulkemaan pois rikos- ja oikeusteknisin tutkimuksin.

Helsingin poliisilaitoksen välittämä kuva kaivoa ympäröivästä alueesta Pikku Huopalahdessa Helsingissä. Kuva: Helsingin poliisilaitos / Lehtikuva

Poliisi ei epäile rikosta liittyen tapaukseen, jossa Helsingin Pikku Huopalahden puistossa sijaitsevasta katukaivosta löytyi ruumis viime torstaina.

Helsingin poliisi tiedotti asiasta tänään maanantaina (siirryt toiseen palveluun). Poliisin mukaan kaivosta löytyi kuollut keski-ikäinen mies.

– Epäselvistä lähtökohdista huolimatta poliisi on selvittänyt, että kuolemaan ei liity rikosta. Rikos- ja oikeusteknisin tutkimuksin on pystytty sulkemaan pois rikoksen mahdollisuus, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Petri Rainiala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kertoo, että asiaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, joka on kokonaan salassa pidettävä. Poliisi käy tapahtumia läpi vielä kuolleen omaisten kanssa.

Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua yleisön vihjeiden ja oikeuslääketieteellisten tutkimusten avulla. Poliisin mukaan mies oli mennyt kaivoon itse.

– Tämä ei sillä tavalla ole onnettomuus, että hän ei ole päätynyt kaivoon vahingossa. Mies oli ollut kaivossa vain lyhyen ajan, Rainiala sanoo.

Hänen mukaansa kaivoon menemisen taustalla ei ole ollut esimerkiksi kodittomuuteen liittyviä syitä. Siihen, onko mies mennyt hakemaan kaivosta jotain, Rainiala ei vastaa mitään.

– Tätä voi pallotella moneen suuntaan, mutta se on varmaa, että tapaukseen ei rikosta liity. Meillä on käytössä vain maalliset tutkimusmenetelmät, joten kaikkia syitä tapauksen taustalla emme enää voi saada tietoomme, Rainiala toteaa.

Täydennetty 16.11. klo 10.52 Petri Rainialan kommenteilla ja lisätiedoilla.

Aiheesta aiemmin:

Poliisi pyytää ihmisiltä havaintoja Pikku Huopalahdesta alueelta, josta löytyi ruumis katukaivosta