1. yle.fi
  2. Uutiset

KHO jätti tutkimatta Pirkkolan hallin rakentamista koskevan täytäntöönpanokieltohakemuksen, koska varsinainen valituslupahakemus ei ollut kirjautunut järjestelmään

Pro Luonto ry oli hakenut täytäntöönpanokieltoa Korkeimman hallinto-oikeuden lisäksi Helsingin hallinto-oikeudesta sekä Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Uusimaa
Pirkkolan uuden monitoimihallin rakennustyöt alkoivat.
Sara Salmi / Yle

Korkein hallinto-oikeus kertoi perjantaina tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), ettei se tutki Helsingin Pirkkolan liikuntahallin rakentamisen keskeyttämistä koskevaa toimenpidekieltohakemusta. Tämä johtuu siitä, että varsinainen valituslupahakemus oli jäänyt tuntemattomasta syystä kirjautumatta KHO:n järjestelmään.

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi puolestaan Pro Luonto ry:n tekemän valituksen hallin paikasta jo pari viikkoa sitten.

Pro Luonto ry oli hakenut aiemmin myös Uudenmaan ELY-keskukselta luonnonsuojelulain mukaista toimenpidekieltohakemusta, mutta ELY-keskus hylkäsi hakemuksen, koska rakentamisen ei katsottu haittaavan liito-oravan tai lahokaviosammaleen suojelua.

Korkein hallinto-oikeus ratkaisi täytäntöönpanokieltoa koskevan hakemuksen ennen valitusajan päättymistä selvyyden vuoksi. Se ei voinut käsitellä pelkkää täytäntöönpanokieltohakemusta, kun valituslupahakemus puuttui.

Päätöksessä todettiin lisäksi, että valituksen mahdollisesti tullessa vireille myöhemmin, voi korkein hallinto-oikeus antaa täytäntöönpanoa koskevan määräyksen.

Pirkkolan monitoimihallin rakennustyömaalla aloitettiin viime tiistaina puiden kaataminen.

Kiistellyllä tontilla nähtiin myös metsää puolustavia kaupunkiaktiiveja.

Keskuspuiston ystävien mukaan Pro Luonto ry olisi jättänyt uuden valituslupahakemuksen ja toimenpidekieltohakemuksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta Yle ei pystynyt maanantaina 16.11. vahvistamaan tietoa. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan hakemuksia tulee viikonloppuisin niin runsaasti, että niiden kirjaaminen järjestelmään vie aikaa.

Juttua korjattu kauttaaltaan kello 16.11.2020 kello 17.20. Alkuperäisestä jutusta sai virheellisen käsityksen valituslupahakemuksen kohtalosta.

Otsikkoa korjattu 16.11.2020 kello 17.20. Alkuperäisessä otsikossa sanottiin, että "KHO ei tutki Pirkkolan hallin rakentamistöiden keskeyttämistä vaativaa hakemusta".

Lue seuraavaksi