1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Uimahalli ja Ruokasenkadun silta puhuttavat Rovaniemen valtuustoa, myös veronkorotus ja pakolaiskiintiö esillä

Rovaniemen valtuustossa puidaan ensi vuoden talousarviota.

Rovaniemi
Esko-Juhani Tennilä
Esko-Juhani Tennilä (vas.) esitti, että Rovaniemi korottaisi kuntaveroa ensi vuonna. Arkistokuva on viime vuodelta, jolloin valtuusto kokoontui paikan päälle eikä etäkokoukseen kuten tällä kertaa.Perttu Ruokangas / Yle

Osa Rovaniemen kuntapäättäjistä haluaa kiristää kuntaveroa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti maanantaina kaupunginvaltuustossa kunnallisveroon 0,5 prosenttiyksikön korotusta. Korotuksen myötä kunnallisvero nousisi Rovaniemellä ensi vuonna 22,00 prosenttiin. Muista valtuustoryhmistä esitystä kannattaa vain kristillisdemokraattien valtuustoryhmä.

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan veroprosentti säilyisi entisellään eli 21,50 prosentissa.

Äänestyksiä on tulossa ainakin veronkorotuksesta ja pakolaiskiintiöstä. Kalervo Björkbacka (ps.) esitti, ettei kaupunki ota vastaan kiintiöpakolaisia. Kannatusta esitys sai Hannu Ovaskaiselta (kesk.), Riku Tapiolta (kesk.), Susanna Junttilalta (kesk.) sekä Sara Seppäseltä (sit.).

Ruokasenkadun siltainvestoinnista ja uudesta uimahallista käydään vilkasta keskustelua. Keskustelussa Ruokasenkadun sillasta Vesa Puuronen (vas.) esittää 1,6 miljoonan euron siltamäärärahan poistamista ensi vuoden budjetista. Esitys ei toistaiseksi saanut kannatusta.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden budjetista ja lähivuosien taloussuunnitelmasta maanantaina.

Kaupungin ensi vuoden budjetti on kaupunginhallituksen esityksen mukaan 383 miljoonaa euroa. Verotuloiksi on ennakoitu 270 miljoonaa euroa ja valtionosuuksia on tulossa 114 miljoonaa euroa. Alijäämää budjettiesitykseen on kirjattu 2 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi