1. yle.fi
  2. Uutiset

Ratkaisu Lahden seudun kierrätyspuistosta tehtäneen alkuvuodesta

Puiston sijainnin ratkaisevasta kaavaehdotuksesta jätettiin reilut parikymmentä muistutusta

rakennusjätteet
Tikkakalllion alue Hollolassa, jonne on kaavailtu kiisteltyä kierrätyspuistoa.
Juha-Petri Koponen / Yle

Lahden seudun kierrätyspuiston sijainnin ratkaisevasta vaihemaakuntakaavaehdotuksesta jätettiin määräaikaan mennessä reilut 20 muistutusta. Aluesuunnittelujohtaja Niina Ahlforsin mukaan muistutusten joukosta ei toistaiseksi ole löytynyt sellaisia asioita, joita ei kaavan valmistelussa olisi jo huomioitu.

– Emme ole ehtineet käydä vielä kaikkia muistutuksia läpi, mutta tähän mennessä muistutukset ovat koskeneet muun muassa tulipaloriskejä ja sitä, että alue on lähellä asutusta, Ahlfors kertoo.

Hänen mukaansa kierrätyspuistoa ehdotetaan edelleen suunniteltavaksi Lahden Kujalaan, vaikka Kujala-vaihoehto on todettu mahdottomaksi jo moneen kertaan.

Ahlfors ei usko, että nyt jätetyt muistutukset johtavat suuriin viivästyksiin.

– Kirjoitamme tietenkin vastineet muistutuksiin, ja lisäksi voimme tehdä kaavaselostukseen pieniä muutoksia ja tarkennuksia sen hyväksymiskäsittelyä varten, hän sanoo.

Ehdotusvaiheessa oleva vaihemaakuntakaava on määrä saada maakuntahallituksen käsittelyyn ja sieltä maakuntavaltuustoon ensi vuoden alkupuolella. Mikäli kaava hyväksytään, seuraava vaihe on kuntataso. Ahlfors muistuttaa, että kaikki huolta aiheuttavat ympäristö- ja muut asiat käsitellään tarkemmin yleis- ja asemakaavoituksen yhteydessä.

Kierrätyspuistoa suunnitellaan sijoitettavaksi Hollolan kehätien alueelle. Voi viedä vielä vuosia ennen kuin aluetta päästään rakentamaan.

Lue myös:

Orimattilalta peukkua Lahden seudun kierrätyspuiston sijoittamisesta Hollolaan

Maakuntahallitus: Hollola paras paikka uudelle kierrätyspuistolle

Millainen on uusi kierrätyspuisto, jota yksikään kunta Päijä-Hämeessä ei halua tontilleen?

Lue seuraavaksi