1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnanjohtajat

Kangasniemen kunnanjohtaja saamassa erokorvauksena yhdeksän kuukauden palkan – kunnanhallitus käsittelee asiaa

Kunnanhallituksen puheenjohtajan mukaan osa luottamushenkilöistä on odottanut kunnanjohtajalta muun muassa aktiivisempaa työskentelyä Kangasniemen hyväksi.

kunnanjohtajat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kangasniemen kunnanjohtajan Risto Nylundin virkasuhde päättyy ennen kuin hän jää eläkkeelle. Nylundin yhdeksän kuukauden palkkaa vastaavasta erorahasta päätetään tänään kunnanhallituksessa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Nykänen sanoo, että sopimus erorahasta on neuvoteltu yhteisymmärryksessä kunnanjohtajan kanssa. Nykäsen mukaan Nylund ei ole tehnyt virheitä, mutta osa luottamushenkilöistä on odottanut kunnanjohtajalta muun muassa aktiivisempaa työskentelyä Kangasniemen hyväksi.

Mikäli kunnanvaltuusto vahvistaa kunnanjohtajan virkasuhteen päättymistä koskevan sopimuksen ensi viikon kokouksessaan, kunnanjohtaja lopettaisi työnsä ensi heinäkuun lopussa.

Lisäksi kunnanjohtajalle maksettaisiin yhdeksän kuukauden palkkaa vastaa rahamäärä.

Kunnanjohtajan johtajasopimuksessa todetaan, että mikäli kunnanjohtajan virkasuhde halutaan päättää, eikä syynä ole hänen itsensä irtisanoutuminen tai eläkkeelle siirtyminen, eikä kuntalain tai kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain mukainen peruste, voidaan virkasuhde päättää yhteisellä sopimuksella.

Aiemmin kerrottu uutinen Nylundin eläköitymisestä perustui hänen antamiinsa tietoihin.

Lue seuraavaksi