Huumeiden käytön lisääntyminen ja sen mukanaan tuomat rikokset huolestuttavat Oulun poliisilaitoksen uutta johtajaa

Vasta virassaan aloittanut Heinilä on tyytyväinen Oulun poliisilaitoksen saamaan harva-aluetoiminnan lisäresurssiin.

Oulun poliisilaitoksen uusi poliisipäällikkö Mika Heinilä on huolissaan huumeiden käytön lisääntymisestä. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Huumeiden käyttö on lisääntynyt Pohjois-Pohjanmaalla.

Oulun poliisilaitoksen alueella huumausaineiden lisääntynyt käyttö näkyy kasvaneissa rikostapauksissa, mutta myös liikenteessä, kuten törkeissä ylinopeuksissa ja rattijuopumustapauksissa. Oulun poliisilaitoksen uusi poliisipäällikkö Mika Heinilä on tilanteesta huolestunut.

– Huumausainerikollisuus on ollut valtakunnallisesti kasvussa. Jätevesitutkimukset kertovat, että muun muassa Oulun alueella vuodesta 2012 lähtien amfetamiinin käyttö on viisinkertaistunut. Tähän liittyy aina oheisrikollisuutta. Se tuo mukanaan varkauksia, ryöstöjä ja väkivaltaa. Siinä mielessä tämä on huolestuttava asia.

Poliisi panostaakin nyt valvontaan. Oulun poliisilaitoksen alueelle saatiin lisää viisi henkilötyövuotta, mikä tarkoittaa valvonnan näkyvää lisäämistä, mutta myös täsmäapua sinne, minne sitä tarvitaan

– Vaikka heillä onkin pääpaino harva-aluetoiminnassa, niin heitä voidaan käyttää tukemaan lupahallintoa sekä rikostorjuntaa. Eli siellä missä tarvitaan akuutisti resurssia. Näin voidaan ketterästi ja joustavasti monitoimintajoukkoa kohdentaa, se on ideana.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.