1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. johtajuus

Tero Järvinen ja Kirsi Juvila odotetusti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtoon

Uudet viranhaltijat aloittavat tehtävissään virallisesti keväällä 2021, kun nykyiset viranhaltijat jäävät eläkkeelle.

Sairaanhoitopiirin valtuusto kiitteli hakuprosessin avoimuutta. Kuva: Riikka Kurki / Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on saanut uudet johtajat. Sairaanhoitopiirin valtuusto valitsi maanantaina yksimielisesti johtajan virkaan Tero Järvisen ja johtajaylilääkäriksi Kirsi Juvilan.

Molempien virkasuhde alkaa virallisesti 1. toukokuuta, kun nykyiset viranhaltijat Jaakko Pihlajamäki ja Hannu Puolijoki jäävät eläkkeelle. Sairaanhoitopiirin johtajan tehtävässä sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Terveystieteiden maisteri Tero Järvinen toimii tällä hetkellä Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtajana ja lääketieteen tohtori Kirsi Juvila Seinäjoen keskussairaalan neurofysiologian tutkimusyksikön ylilääkärinä.

Kiitosta avoimesta hakuprosessista

Valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko kertoi kokouksessa hakuprosessin olleen monivaiheinen. Luottamushenkilöiden lisäksi siihen ovat osallistuneet myös henkilöstöjärjestöjen edustajat.

Valtuutetut kiittelivät hakuprosessin avoimuutta, ja onnittelupuheessaan valtuuston puheenjohtaja lupasi vastavalituille johtajille valtuuston täyden tuen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajavirkoihin oli runsaasti hakijoita. Määräaikaan mennessä johtajan virkaa haki 15 ja johtajaylilääkärin virkaa 8 henkilöä.