Hyppää sisältöön

Sukellusvenemurhaaja Madsenin vankilaa arvostellaan Tanskassa turvallisuuspuutteista – ministeri: häntä ei olisi koskaan pitänyt sijoittaa sinne

Madsen yritti lokakuussa paeta vankilasta panttivangin sekä pommi- ja asejäljitelmän avulla.

Peter Madsen kuvattuna kiinnioton yhteydessä vankilapaon yrityksen epäonnistuttua lokakuun 20. päivä. Kuva: Nils Meilvang / EPA

Tanskassa arvostellaan kovin sanoin turvallisuuspuutteita vankilassa, josta sukellusvenemurhaajana tunnettu Peter Madsen yritti paeta lokakuussa. Madsen pääsi Kööpenhaminan laitamilla Albertslundissa sijaitsevasta Herstedvesterin vankilasta ulos ottamalla panttivangin.

– On täysin selvää, että vankilan turvallisuudessa on ollut vakavia puutteita, sanoo oikeusministeri Nick Hækkerup.

Ministeri kommentoi asiaa sen jälkeen, kun lokakuisesta pakoyrityksestä tehty selvitys oli valmistunut. Selvityksen perusteella vankilassa ei ole riittävästi varauduttu Madsenin haluun ja kykyyn suunnitella vankilapako.

– Vankia [Madsen] ei olisi koskaan pitänyt sijoittaa Herstedvesterin vankilaan, Hækkerup kommentoi tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Ministeri Hækkerup kummastelee muun muassa sitä, että vangin on annettu työskennellä vankilan verstaalla ilman valvontaa, kantaa mukanaan valmistamiaan esineitä ja kulkea vankilan tiloissa mukanaan reppu. Madsen oli myös pystynyt menemään psykologin luo ilman saattajaa.

Reppuselkäinen Madsen pääsi vankilasta ulos uhkaamalla panttivangiksi ottamaansa psykologia ja vartijoita pistoolilta ja pommivyöltä näyttäneillä esineillä. Madsen otettiin lopulta kiinni alle kilometrin päässä vankilasta.

Vankilan turvatoimia on nyt parannettu muun muassa lisäämällä kameravalvontaa ja määräämällä vangit kuljettamaan tavaroitaan läpinäkyvissä kasseissa. Viisi Herstedvesterin vankia on päätetty siirtää muualle.

DR:n mukaan Madsen sijoitettiin pakonsa jälkeen muuhun vankilaan turvaosastolle.

Peter Madsen suorittaa elinkautista vankeusrangaistusta ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Madsen houkutteli Wallin vuonna 2017 haastattelun varjolla sukellusveneeseen, jossa hän murhasi tämän raa'asti, paloitteli ruumiin ja heitti ruumiinkappaleet mereen.

Lisää aiheesta:

.
.