1. yle.fi
  2. Uutiset

Ikäihmistä voi ilahduttaa koronan keskellä joulukortilla, Kainuusta ainakin kolme kuntaa mukana

Mukaan toivotaan pienten käsien tekemiä joulukortteja.

joulukortit
Kuvassa joulukortteja
Joulupostia ikäihmisille -tempauksella on ajatus tuottaa hyvää mieltä yksinäisille ikäihmisille. Kuvituskuva.Mira Ekonen

Kainuussa ainakin Kajaani, Kuhmo ja Sotkamo keräävät joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Koko maassa Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan on ilmoittautunut tähän mennessä yli sata paikkakuntaa.

Esimerkiksi Kajaanissa joulukortteja otetaan vastaan kahdeksassa keräyspisteessä eri puolilla kaupunkia. Tapahtumasihteeri Satu Pyykkösen mukaan ajatuksena on tuottaa hyvää mieltä yksinäisille ikäihmisille.

Keräykseen voi osallistua kirjoittamalla tai askartelemalla joulukortin ja toimittamalla sen keräykseen. Viime vuonna joulupostia sai lähes 18 500 ikäihmistä. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

- Kannustan kaupunkilaisia ja esimerkiksi varhaiskasvatuksen väkeä mukaan, sillä mikä olisi mukavampaa kuin saada pienin kätösin tehty joulutervehdys. Kainuun sote on yhteistyössä mukana ja toimittaa joulukortit perille, Pyykkönen kertoo.

Korttien keräyspisteet ja postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi