1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalat ja terveyskeskukset

Helsinkiin aiotaan kilpailuttaa yksityisiä terveysasemia

Terveysasemapalvelujen hankkimisesta tehtäisiin neljän vuoden sopimus.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Asiakas Terveysaseman odotusaulassa. Ihmisiä terveyskeskuksessa odottamassa lääkärille pääsyä.
Uusien sopimusterveysasemien alkamisajankohdaksi suunnitellaan ensi syksyä.Derrick Frilund / Yle

Helsinkiin hankitaan lisää yksityisiä terveysasemapalveluja kilpailutuksella. Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään tänään tiistaina periaatteita, joilla terveysasemapalveluja aiotaan kilpailuttaa Kannelmäen ja keskustan alueille.

Keskustaan perustettava terveysasema tulee vastaamaan Ruoholahden ja Jätkäsaaren alueen noin 20 000 asukkaan ja Kannelmäen uusi terveysasema noin 19 000 asukkaan terveyspalveluista.

Kilpailutuksella hankittavat terveysasemapalvelut sisältävät lääkäreiden ja hoitajien kiireettömän ja kiireellisen vastaanottotoiminnan, fysioterapian suoravastaanoton, mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan palvelut ja näihin liittyvät tukipalvelut.

Terveysasemapalvelujen hankkimisesta tehtäisiin neljän vuoden sopimus. Sopimuskauden alkamisajankohdaksi suunnitellaan ensi syksyä.

Kaupunginvaltuusto päätti 10. kesäkuuta, että Helsinkiin hankitaan lisää terveysasemapalveluja kilpailutuksella.

Lue myös:

Hammashoidossa hoitovelkaa erityisesti Helsingissä

Kotihoidontuen rajut leikkaukset lisäävät lapsiperheköyhyyttä Helsingissä – kaupunki perustelee: kuntalisä ei ole strategiamme mukainen

Lähes 10 vuotta lääkäreiden saneluja purkanut Michael Perukangas tietää, että tekoäly vie lopulta häneltä työn – ja hän on auttanut sen toteutumisessa

Lue seuraavaksi