1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiusaaminen

Etelä-Karjalaan kiitosta vakaviin kiusaamistilanteisiin puuttumisesta – Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmä sai opetusalan turvallisuuspalkinnon

Suomen Palopäällystöliitto on palkinnut Etelä-Karjalan kouluissa hyvällä menestyksellä toimivan lainvastaisten tekojen ryhmän opetusalan turvallisuuspalkinnolla.

kiusaaminen
Koulussa voi joskus jäädä porukan ulkopuolelle, anonyymia 16.9.2019.
Rikoksen tunnusmerkistön täyttävät teot eivät kuulu lapsen luonnolliseen kasvuun ja kehitykseen, toteaa Suomen Palopäällystöliitto.Katriina Laine / Yle

Vakaviin kiusaamistilanteisiin ja -tekoihin Etelä-Karjalassa puuttuva lainvastaisten tekojen työryhmä on huomioitu valtakunnallisella palkinnolla.

Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmä on saanut opetusalan turvallisuuspalkinnon 2020, jonka myöntää Suomen Palopäällystöliitto.

Etelä-Karjalassa toimiva lainvastaisten tekojen työryhmä on laatinut koko Etelä-Karjalaan yhteisen ohjeistuksen, jonka mukaisesti kiusaamiseen ja lainvastaisiin tekoihin on puututtu alueen kouluissa hyvällä menestyksellä.

Työryhmään kuuluu kuntien eri viranomaisia sekä Eksoten, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja poliisin edustajia.

Palkinnon saamisen perusteissa sanottiin, että kouluissa lainvastaisia tekoja käsitellään valitettavan usein kiusaamisena. Rikoksen tunnusmerkistön täyttävät teot eivät kuitenkaan kuulu lapsen luonnolliseen kasvuun ja kehitykseen.

Lue seuraavaksi