1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Orimattilan Hennaan väliaikaistilat päiväkodille

Kaupunginhallitus päätyi äänestyksen jälkeen ratkaisuun, jossa Länsi-Orimattilan varhaiskasvatus järjestetään vuokrattavissa väliaikaisissa tiloissa.

päivähoito
Hennan keskeneräinen omakotitaloalue
Orimattilan Hennassa on toistaiseksi vasta muutama talo. Päiväkoti palvelisi Länsi-Orimattilan aluetta.Elina Rantalainen / Yle

Orimattila vuokraa varhaiskasvatuksen tilat Hennaan. Kaupunginhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että Länsi-Orimattilan varhaiskasvatus toteutetaan kolmen ryhmän kokoisena tilapäisissä vuokratiloissa.

Päiväkodin vuokratila ja leikkipaikka on määrä pystyttää Hennaan ensi vuonna. Länsi-Orimattilan uusi päiväkoti helpottaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen painetta Orimattilan keskustassa.

Kaupunginhallitus päätti siirtää yhteiskouluhanketta

Orimattilan kaupunginhallitus päätti maanantaina myös lykätä uuden yhteiskoulun rakentamista vuodella. Yhteiskoulun rakentaminen alkaa vuonna 2023 ja koulu valmistuu seuraavana vuonna.

Kouluhankkeen siirtämisen perusteena on tarve jakaa investointeja eri vuosille. Lisäksi toiveena on, että pidempi suunnitteluaika takaisi uuden koulurakennuksen toimivuuden.

Lue seuraavaksi