1. yle.fi
  2. Uutiset

Paavo Väyrynen harkitsee ehdokkuutta Helsingin pormestariksi – uskoo ehdokkuutensa auttavan keskustan vaalivoittoon

Paavo Väyrynen on tällä hetkellä Helsingin valtuuston jäsen ainoana valtuutettuna Terve Helsinki -ryhmässä.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen TV1:n studiossa presidenttitentti-ohjelmassa 08.01.2018. Presidentinvaalit 2018, presidenttipäivät televisiossa
Paavo Väyrynen muistuttaa, että vuoden 2018 presidentinvaaleissa hän sai Helsingistä 12 614 ääntä.Derrick Frilund / Yle

Veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen harkitsee ehdokkuutta Helsingin pormestariksi. Väyrynen on kertonut jo aiemmin harkitsevansa ehdokkuutta Helsingin kuntavaaleissa.

Keskustan jäseneksi palannut Väyrynen uskoo, että hänen avullaan keskusta voisi saada Helsingistä neljästä viiteen valtuustopaikkaa, kun nyt puolueella on kaksi valtuutettua.

– Vuoden 2018 poikkeuksellisissa presidentinvaaleissa sain Helsingissä 12 614 ääntä. Yli kaksi kertaa enemmän kuin keskustan ehdokas, Väyrynen perustelee tiedotteessaan.

Hän arvelee myös, että Helsingin vaalitulosta saattaa parantaa myös se, että hänet valitaan keskustan puoluehallituksen jäseneksi kaksikielisen piirin edustajana.

– Muualla maassa tämän ratkaisun myönteinen vaikutus keskustan toimintaan ja kannatukseen on vielä suurempi, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen valinta puoluehallitukseen ei kuitenkaan ole vielä täysin varmaa. Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaan mukaan Paavo Väyrysen paluu keskustan ytimeen ei ehkä ole läpihuutojuttu (siirryt toiseen palveluun).

Väyrynen on Helsingin valtuutettu Terve Helsinki -ryhmässä

Väyrynen on tällä hetkellä Helsingin valtuuston jäsen ainoana valtuutettuna Terve Helsinki -ryhmässä.

– Liityttyäni alkuvuodesta keskustaan, en hakenut puolueen valtuustoryhmän jäsenyyttä. Halusin olla lojaali niille, jotka olivat tehneet työtä "Terve Helsinki" -ryhmittymän puitteissa.

Väyrynen kertoo olleensa useimmissa äänestyksissä samalla kannalla keskustan valtuustoryhmän kanssa.

Väyrynen kirjoittaa ajatuksen pormestariehdokkuudesta syntyneen, kun veteraanitoimittaja Unto Hämäläinen arveli Radio Suomen haastattelussa, että Väyrynen olisi ehdolla Helsingin pormestarin vaalissa.

– Asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, ettei Hämäläisen esittämä ajatus aivan hullu ole. Mahdollinen ehdokkuuteni oli esillä jo neljä vuotta sitten. Lisäksi olin mukana pormestarikeskusteluissa myös vuoden 2012 kuntavaalien yhteydessä, Väyrynen kirjoittaa.

Hämäläinen esitti arvionsa alunperin maanantaina Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa, jota Radio Suomi siteerasi tiistaina.

Vuonna 2017 keskustan Helsingin piiri valitsi puolueen pormestariehdokkaaksi Laura Kolben. Silloin pormestariksi valittiin kaupungin suurimman puolueen eli kokoomuksen Jan Vapaavuori.

Lue myös: Jussi Halla-aho lähtee mukaan Helsingin pormestarikisaan – sanoo olevansa valmis myös apulaispormestariksi

Lue seuraavaksi