1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Koronan kiihtymisvaihe on ohi Rovaniemellä – maskeja suositellaan yhä pidettäväksi

Johtoryhmä purkaa aiemmin annettuja suosituksia 18. marraskuuta lähtien.

Rovaniemi
Kasvomaskeja muovisessa pussissa.
Kaupunki suosittelee edelleen maskien käyttöä julkisissa tiloissa silloin, kun turvaväliä ei voida pitää.Tiina Jutila / Yle

Koronaepidemian kiihtymisvaihe on Rovaniemellä ohi ja epidemia on palannut kaupungissa perusvaiheeseen. Asiasta päätti Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä tiistaina.

Johtoryhmä purkaa aiemmin annettuja suosituksia 18. marraskuuta lähtien. Keskiviikosta lähtien 13 vuotta täyttäneiden sisällä tapahtuva harrastustoiminta voi jatkua, yksityistilaisuuksien henkilömäärän rajoittaminen loppuu ja ravintoloille suositellut kiihtymisvaiheen rajoitukset päättyvät.

Kaupunki suosittelee edelleen maskien käyttöä julkisissa tiloissa silloin, kun turvaväliä ei voida pitää. Toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa suositellaan kasvomaskin käyttöä syyslukukauden loppuun saakka. Turvavälien pitäminen ja käsihygieniasta huolehtiminen ovat kuitenkin ensisijaiset keinot tartuntojen välttämiseksi, kaupungilta muistutetaan.

Lisäksi Rovaniemi suosittelee matkailun välttämistä kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille. Suositus sisältää harrastuksiin liittyvät turnaukset ja muut tapahtumat. Suositus ei koske työmatkoja. Suositus matkailusta on voimassa joulukuun 15. päivään asti.

Epidemia on kiihtymisvaiheessa Lapissa Sodankylässä ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Lue seuraavaksi