1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lehtimäelle runsaasti koronarajoituksia

Rajoitukset yltävät marraskuun lopulle saakka.

koronavirus
Taimelan koulu Alajärvellä.
Jos tartuntatilanne pahenee, Taimelan koulu siirtyy etäopetukseen. Arkistokuva.Anri Koski / Yle

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu viisi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aiempaan, tunnettuun tartuntaketjuun.

Altistuneita on kuutisenkymmentä. Tartunnan saaneet ovat eristyksissä ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Korona-altistumiset ovat johtaneet lukuisiin varotoimenpiteisiin Alajärven Lehtimäellä. Uudet rajoitukset ovat voimassa marraskuun loppuun saakka.

Toimintakeskus kiinni ja kansalaisopisto tauolle

Lehtimäen toimintakeskus suljetaan ja kansalaisopiston toiminta jää Lehtimäellä tauolle. Kirjasto toimii vain omatoimikirjastona.

Taimelan koulu on ohjeistettu etäopetukseen siirtymisestä, jos tartuntatilanne pahenee. Koulunkäynnin muutoksista tiedotetaan Wilmassa. Jos etäopetukseen siirrytään, oppilaille järjestetään ateriajakelu.

Käpälämäen päiväkodin asiakasmaksut hyvitetään, mikäli huoltajat järjestävät lastensa hoidon itse.

Järvi-Pohjanmaan perusturva antaa myös vahvan suosituksen, ettei tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköissä vierailtaisi. Suositus ei koske saattohoidossa olevia asukkaita.

Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Lehtimäen toimipisteissä marraskuun loppuun yltävällä varoajalla.

Huoltoasema kiinni viikon

Myös Lehtimäen Neste on sulkenut ovensa viikon ajaksi. Huoltoasemalla työskenteli viime viikon keskiviikosta perjantaihin (11.–13.11.) henkilö, joka myöhemmin osoittautui koronapositiiviseksi.

Huoltoasemalla asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan parin viikon ajan.

Tartuntojen kokonaismäärä Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella eli Alajärvellä, Vimpelissä ja Lappajärvellä on nyt yhteensä 27 tartuntaa.

Lue seuraavaksi