Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulu mukaan yhteistupakokeiluun – miesten ja naisten wc- ja pesutilat pysyvät jatkossakin erillisinä

Yhteistupia on kokeiltu kuluvan vuoden aikana jo kolmessa eri joukko-osastossa.

Puolustusvoimien mukaan yhteistuvista on saatu tähän mennessä hyviä kokemuksia. Kuvituskuva. Kuva: Yle

Tikkakoskella Ilmasotakoulussa alkaa yhteismajoituskokeilu, jossa varusmiespalvelusta suorittavat eri sukupuolta olevat majoitetaan samoihin tiloihin, kertoo Ilmasotakoulu tiedotteessaan.

Kokeilu toteutetaan Ilmasotakoulun koulutuspataljoonan saapumiserän 2/20 johtajilla sekä 1/21 palvelukseen astuvilla.

Kokeilu alkaa vuoden vaihteen jälkeen. Majoittuminen yhteistupiin on varusmiehille vapaaehtoista.

Koulutuspataljoonan komentaja everstiluutnantti Jukka Tirkkonen kertoo, että yhteistupa edellyttää kaikkien samassa tilassa majoittuvien suostumusta. Antamansa suostumuksen voi myös perua milloin tahansa.

Kokeilu koskee vain kasarmilla majoittumista. Peseytymis- ja saniteettitilat ovat jatkossakin miehille ja naisille erilliset.

Tavoitteena on majoittaa yhteistupiin yhtä paljon miehiä ja naisia. Jokaisessa yhteistuvassa pitää kuitenkin olla vähintään kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä.

Yhteismajoituksesta on saatu erittäin hyvää palautetta niistä joukko-osastoista, joissa sitä on jo kokeiltu, toteaa Tirkkonen.

Yhteismajoituskokeilu aloitettiin tämän vuoden alussa kolmessa Maavoimien joukko-osastossa: Karjalan ja Kainuun prikaateissa sekä Reserviupseerikoulussa Haminassa.

Kokeilussa puolustusvoimat selvittää yhteismajoituksen vaikutuksia varusmiesten toimintakykyyn, ryhmäkiinteyteen, palveluksen sujuvuuteen, tiedonkulkuun ja koulutustuloksiin. Yhteistuvat voivat myös tehostaa tilojen käyttöä ja tuoda siihen joustoja.

Lue myös:

.
.