1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuokatissa järjestettävien MM-kisojen pääajatuksena on, että nuoret tekevät kisat nuorille

Ensi talven Kainuussa järjestettävien isojen kansainvälisten kisojen järjestelyistä vastaavat muun muassa Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnan opiskelijat.

urheilutapahtumat
Vintrig vy från Vuokatti i januari 2015
Helmikuussa Vuokatissa järjestettävien nuorten MM-kisojen järjestäminen on hyvin pitkälle opiskelijoiden vastuulla. Kuvituskuva.Yle/Anna Savonius

Kajaanin eri alojen opiskelijat ovat hyvä kivijalka kainuulaisille tapahtumille. Esimerkiksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa työelämän ja tapahtumien tukeminen on perustehtävä.

Muun muassa helmikuussa Vuokatissa järjestettävien nuorten MM-kisojen järjestäminen on hyvin pitkälle opiskelijoiden vastuulla. Kuten myös reilun vuoden päästä Vuokatissa järjestettävät Euroopan nuorten talviolympiakisat.

Nuorten MM-kisojen järjestelyistä vastaavat muun muassa Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnan opiskelijat, jotka ovat jo valmistelleet toteutusta yhdessä Vuokatti Sportin kanssa. Kisajärjestämisen pääajatuksena on, että nuoret tekevät kisat nuorille.

Ammattikorkeakoulun koulutusvastaava Kari Partanen pitää molempia tapahtumia hyvinä kansainvälisinä ponnistuksina, joita opiskelijat ovat mukana innovoimassa alusta asti.

– Ne ovat opinnoissamme aivan keskiössä, että nuoret pääsevät jo vuotta aikaisemmin mukaan ensimmäisiin suunnittelupalavereihin, sanoo Partanen.

Vuokatissa on jo olemassa kisakoneisto maastohiihdon tapahtumia varten.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi