1. yle.fi
  2. Uutiset

Hovioikeus: Ekoportin ex-toimitusjohtajalle lievennystä sakkotuomioon ympäristön turmelemisesta

Satoja kuutioita Ekoportin raaka-aineeksi tarkoitettua öljyjätettä säilytettiin Forssassa.

ympäristörikokset
Teräsvahvisteisia jätekontteja pakattuina tiukkaan hallissa
Öljyjätekontteja säilytettiin hallissa ja ulkotiloissa Forssassa.Ville Välimäki / Yle

Ekoport Turku Oy:n entinen toimitusjohtaja on saanut Turun hovioikeudelta hieman lievennystä Kanta-Hämeen käräjäoikeuden antamaan sakkotuomioonsa vaarallisten jätteiden epäasiallisesta säilyttämisestä. Maksettavaa koitui reilut tuhat euroa.

Mies vaati hovioikeudelta syytteen hylkäämistä, syyttäjä taas tuomion koventamista ehdolliseksi vankeudeksi. Hovioikeuden mukaan toimitusjohtaja oli ollut tietoinen ongelmista ja Hämeen ely-keskuksen vaatimuksista asiantilan korjaamiseksi. Siltikään hän ei ollut pitänyt huolta siitä, että yhtiö olisi ryhtynyt asiassa toimiin.

Syytteen tapahtumat ajoittuvat vuosiin 2014–2015. Tuolloin yhtiö säilytti Forssassa reilut parisataa kuutiota tahnamaista öljyjätettä yhden kuution konteissa sekä sisä- että ulkotiloissa. Jätteitä oli myös suursäkeissä ja tynnyreissä.

Ylen MOT-ohjelma kertoi vuonna 2015, että valtio tuki Ekoportia 700 000 euron suorilla yritystuilla. Yhtiön piti jalostaa Forssassa öljyjätteistä dieseliä, mutta tehdas ei koskaan toiminut suunnitellusti.

Ekoport meni konkurssiin viisi vuotta sitten. Jätteiden hävittämisen maksoivat lopulta Forssan kaupunki ja yhtiön vuokranantaja.

Lue seuraavaksi