1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Kotkassa kerätään joulukukkia yksinäisille vanhuksille – viime vuonna eri kaupungeissa lahjoitettiin yhteensä yli 8 000 kukkaa

Lahjoitetut kukat toimitetaan saajilleen joulunalusviikolla.

Joulutähti on tyypillinen joulukukka. Kuvituskuva. Kuva: Carlos Tischler / AOP

Yksinäisille vanhuksille kerätään jouluksi kukkalahjoituksia Kotkassa.

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanjassa vanhukselle voi lahjoittaa valitsemansa joulukukan yhteistyöhön osallistuvasta liikkeestä. Kukkakaupassa asioimisen lisäksi lahjoituksia voi tehdä myös verkossa.

– Tänä poikkeuksellisena vuonna yksinäisten vanhusten muistaminen on erityisen tärkeää. Korona-aika on pienentänyt ikäihmisten sosiaalisia verkostoja ja vahvistanut tunnetta yksinäisyydestä. Pienikin ele voi antaa tunteen välittämisestä ja arvostuksesta, keräystä järjestävän hoivapalveluyritys Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu sanoo tiedotteessa.

Hyväntekeväisyyskampanja on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Viime vuonna eri kaupungeissa yhteensä yli 8 000 vanhusta sai kukkalahjoituksen kampanjan kautta.

Kotkan lisäksi joulukukkia kerätään myös pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Oulussa. Keräykseen osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa yksinäisiä vanhuksia.

Joulukukkakeräys alkoi tällä viikolla ja se jatkuu 17.12.2020 saakka. Lahjoitetut kukat toimitetaan vanhuksille joulunalusviikolla.