1. yle.fi
  2. Uutiset

Etelä-Saimaa: Anu Sepponen valitti kunnanjohtajahaustaan hallinto-oikeuteen – uuden kunnanjohtajan vakinaistaminen saattaa siirtyä

Anu Sepposen hallinto-oikeuteen tekemä valitus kunnanjohtajahaustaan saattaa johtaa siihen, että uusi kunnanjohtaja aloittaa työnsä väliaikaisella sopimuksella. Voimassa olevaa virkaa ei voi ottaa vastaan, jos päätöksestä on meneillään valitus.

kunnanjohtajat
Ruokolahden kunnantoimisto.
Ruokolahden kunnanjohtajan paikan täyttämiseen voi vaikuttaa se, että jo kertaalleen valittu Anu Sepponen on valittanut valinnastaan hallinto-oikeuteen. Kalle Purhonen / Yle

Ruokolahden kunnanjohtajaksi kertaalleen valittu Anu Sepponen on valittanut kunnanjohtajahaustaan hallinto-oikeuteen.

Valitus saattaa johtaa siihen, että Ruokolahden seuraavan kunnanjohtajan on aloitettava työnsä väliaikaisella sopimuksella. Toistaiseksi voimassa olevaa virkaa ei voi vastaanottaa, jos päätöksestä on tehty valitus. Ruokolahden kunnanhallitus esitti maanantaina uudeksi kunnanjohtajaksi Puumalan nykyistä kunnanjohtajaa Matias Hildéniä.

Anu Sepposen valitus koskee Ruokolahden kunnanvaltuuston päätöstä johtajasopimuksesta sekä lokakuun päätöstä, jossa todettiin, että kunnanjohtajan valintapäätös on rauennut ja virka julistetaan uudestaan haettavaksi. Valituksen perusteet ovat samat kuin aiemminkin eli ne liittyvät palkasta ja työehdoista sopimiseen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi