1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. alppihiihto

Kaikki Levin maailmancupin joukkueiden jäsenet joutuvat koronatestiin saapuessaan Suomeen

Pääosa joukkueista saapuu Leville tänään. Heidän täytyy esittää myös lähtömaassa otettu negatiivinen koronatesti.

alppihiihto
Nella Korpio Levin maailmancupissa.
Kaikilta ulkomailta saapuvilta joukkueiden jäseniltä otetaan koronatesti saapumismaassa.Tomi Hänninen

Pääosa Levin alppihiihdon maailmancupiin osallistuvista urheilijoista ja joukkueen jäsenistä saapuu tänään Kittilään. Kaikki ulkomailta saapuvat joukkueet, noin 200 henkilöä testataan maahan saapuessa. Suurin osa heistä testataan Kittilän lentokentällä.

– Testien järjestelyistä vastaa Kittilän kunnan terveystoimi, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Joukkueen jäsenien täytyy esittää Suomeen saapuessaan myös lähtömaassa, kolmen vuorokauden sisällä ennen matkaa otettu negatiivinen koronatesti. Joukkueet majoittuvat Levillä karanteeniin omaisissa olosuhteissa ja urheilijoiden tiedotustilaisuudet järjestetään koronan vuoksi etäyhteyksillä.

Leville odotetaan viikonloppuna runsaasti myös kotimaisia matkailijoita. Maajoukkueiden jäsenet pyritään pitämään omassa, niin sanotussa FIS-kuplassa, jossa he ovat erillään kisavieraista ja paikallisesta väestöstä.

– Kaikki tutut suositukset ovat myös käytössä, kuten maskien käyttö, hyvä käsihygienia ja turvavälit, painottaa infektioylilääkäri Markku Broas.

Naisten pujottelun maailmancupin osakilpailut lasketaan Levillä lauantaina ja sunnuntaina. Kisojen pääsihteeri Iiro Kaukoniemen mukaan kisoihin osallistuu 70-80 urheilijaa. Suomesta pujottelun maailmancupin osakilpailuun osallistuu neljä urheilijaa; Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen, Kia-Emilia Hakala ja Julia Toiviainen. Kisojen erikoislähetykset näkyvät Ylen kanavilla.

Lue seuraavaksi