Ylen tieto: Robin Lardotia esitetään jatkamaan KRP:n johdossa

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) esittelee asian valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Robin Lardot on johtanut KRP:tä vuodesta 2013. Arkistokuva tiedotustilaisuudesta lokakuun lopulta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Keskusrikospoliisin (KRP) nykyistä päällikköä Robin Lardotia esitetään jatkokaudelle tehtävään.

Ylen tietojen mukaan Lardot on sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) esitys. Valtioneuvoston on määrä päättää asiasta huomenna torstaina istunnossaan, ministerin esityksestä.

Lardotin lisäksi tehtävää hakivat Heikki Kopperoinen, Tero Kurenmaa, Piotr Lehtonen, Antti Luoto ja Niina Mitikka. Virka täytetään viiden vuoden määräajaksi.

Useampi suomalainen media epäili aiemmin syksyllä, että tehtävän päivitetty hakukuulutus olisi "kuin luotu" Niina Mitikalle. Mitikka työskentelee Porin vastaanottokeskuksen johtajana.

Asia herätti keskustelua myös eduskunnassa.

KRP:n johdossa vuodesta 2013

Robin Lardot on johtanut KRP:tä vuodesta 2013. Hän on työskennellyt aiemmin myös muun muassa sisäministeriössä ja erilaisissa poliisihallinnon tehtävissä. Lardot on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti.

Lardot oli syytettynä Suomen historian suurimmassa poliisioikeudenkäynnissä, joka käsitteli ylimmän poliisijohdon ja Helsingin poliisilaitoksen menettelyä tietolähteiden rekisteröinnissä.

Käräjäoikeus vapautti hänet syytteistä. Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa.

Lue myös: