1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmoon kaavaillaan reittilentoja viiden vuoden päähän – kaupunginjohtaja näkee mahdollisuuden liikennöidä ilman Helsinki-Vantaata

Pienlentokentät eivät ole maakunnallisten kenttien uhka, vaan ennemminkin vähentämässä pääkaupungin painotusta.

lentoliikenne
Kuhmo aikoo digitalisoida lentokenttänsä sähköiselle lentoliikenteelle
Kuhmo aikoo digitalisoida lentokenttänsä sähköiselle lentoliikenteelle

Kuhmoon kaavaillaan reittilentoja viiden vuoden päähän. Kuhmo hakee tukirahaa ilmaliikenteen kehittämiseen EU:n elpymisrahastosta, tämän avulla pyritään edistämään muun muassa lentoliikennettä pienlentokenttien kautta ja näin parantaa Kainuun saavutettavuutta.

Taustalla on pyrkimys päästä irti Helsinki-keskeisestä ilmaliikenteestä ja kehittää palveluita edullisemmaksi, jotta ilmaliikenne olisi kannattavaa myös pienlentokentiltä.

– Tuli ajatus, että kun Suomessa halutaan kehittää sähköistä ilmailua, niin Kuhmossa halutaan olla mukana kehittämässä harvaan asuttujen alueiden saavutettavuutta, sanoo Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä.

Pyhtäällä toimivan Helsinki East Aerodromen hallituksen puheenjohtajan Esa Korjulan mukaan tällaista toimintamallia testataan jo nyt.

Määtästä tilanteessa kaivataan yhteistyökumppaneita ja verkosto ympäri Suomea.

– Itse näen myös niin, että kun Suomessa verkosto saadaan kuntoon, niin meillä on mahdollisuus liikennöidä myös Pohjoismaiden välillä ja arktisella alueella ilman, että meidän tarvitsisi olla riippuvaisia Helsinki-Vantaasta.

Asiakkaina olisivat matkailijat ja bisneslentäjät. Kuhmossa on kehittyvä puutuoteteollisuusalue, joka tarvitsee hyvät yhteydet asiakkailleen.

– Toivon, Suomessa ei jäätäisi takamatkalle siinä vaiheessa, kun sähköinen lentoliikenne kansainvälisesti lähtee liikkeelle.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi