1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkelin keskussairaalan työntekijällä todettu koronatartunta

Altistuneet on tavoitettu ja asetettu kuntayhtymä-sairaanhoitopiirin mukaan karanteeniin.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Essote)
Koeputkia  Messukeskuksen drive-in-koronavirustestausasemalla.
Silja Viitala / Yle

Yksi uusi positiivinen koronatestien tulos on löytynyt Mikkelistä, tiedottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote (siirryt toiseen palveluun).

Sairastunut kuuluu Essoten henkilöstöön keskussairaalalla. Taudille on altistunut sekä henkilökuntaa että potilaita.

Tartunta ei liity aiemmin Essoten alueelta löytyneisiin tartuntaketjuihin. Tauti on saatu toisella alueella positiiviseksi todetulta henkilöltä.

THL:n koronakartalle Mikkelin kohdalle ilmestyneet seitsemän tapausta ovat eilen uutisoituja Pieksämäen tartuntoja. Ulkomaalaisten tartunnat merkitään THL:n tilastoissa sairaanhoitopiirin pääpaikkakunnan mukaan.

– Viime päivien uusista tartunnoista huolimatta Etelä-Savon alue on yhä perusvaiheessa. Ainakaan vielä emme tarvitse lisärajoituksia. Kaikkien tulee kuitenkin noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia, jos turvaväliä ei pysty pitämään, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Koronavirukselle on voinut altistua Mikkelin Jukurien pelissä viime perjantaina sektorin 3 anniskelualueella ja Mikkelin Prismassa lauantaina klo kolmen sekä puoli neljän välillä.

Lue seuraavaksi