1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemi sai kaksi uutta museonjohtajaa – molemmat valittiin omasta henkilöstöstä

Paikat tulivat auki, kun edelliset johtajat jäivät eläkkeelle.

museonjohtajat
Korundi
Rovaniemen taidemuseon kokoelmissa on 5000 taideteosta.Miikka Miinala / Yle

Rovaniemen kaupunki on valinnut museonjohtajat Rovaniemen taidemuseoon ja Lapin maakuntamuseoon. Molemmat johtajat tulevat museoiden omasta henkilökunnasta. Paikat tulivat auki, kun edelliset johtajat jäivät eläkkeelle.

Rovaniemen taidemuseon uusi johtaja on filosofian maisteri Riitta Kuusikko. Paikkaa haki yhdeksän henkilöä.

Kuusikko on työskennellyt Rovaniemen taidemuseolla 90-luvulta lähtien muun muassa amanuenssina ja kokoelmaintendenttinä. Hän on ollut väliaikainen taidemuseonjohtaja keväästä lähtien pitkäaikaisen johtajan Hilkka Liikkasen jäätyä eläkkeelle.

Kuusikon mukaan häneltä avoimeksi jäänyt kokoelmaintendentin toimi tulee auki, eikä museon henkilöstömäärä vähene valinnan vuoksi.

Rovaniemen taidemuseo amanuenssi Riitta Kuusikko
Riitta Kuusikko on työskennellyt Rovaniemen taidemuseossa 90-luvulta lähtien.Marjukka Talvitie / Yle

Rovaniemen taidemuseon kokoelmissa on noin 5 000 taideteosta ja se toimii Lapin alueellisena vastuumuseona. Taidemuseo sijaitsee Korundissa.

Lapin maakuntamuseon johtajan virkaan valittiin filosofian maisteri Hanna Kyläniemi. Tätä paikkaa haki kuusi henkilöä.

Kyläniemi on ollut töissä maakuntamuseolla vuodesta 1999. Viimeisin toimi on ollut kokoelma-amanuenssi. Hän hoitanut museonjohtajan tehtävää pitkäaikaisen johtajan Hannu Kotivuoren jäätyä alkuvuodesta eläkkeelle.

Myös Kyläniemi sanoo, että kokoelma-amanuenssin toimi tulee auki normaaliin tapaan.

Lapin maakuntamuseon va. museonjohtaja Hanna Kyläniemi perusnäyttelyssä esillä olevan Valto Pernun kuvausteltan edessä.
Hanna Kyläniemi kertoo, että maakuntamuseolla valmistellaan nyt keväällä avautuvaa uutta näyttelyä ja uusitaan pysyvää näyttelyä.Raimo Torikka / Yle

Lapin maakuntamuseon kokoelmissa on yli 430 00 erilaista objektia, valokuvaa ja luonnontieteellistä näytettä eri puolilta Lappia.

Museo hoitaa myös alueellisen vastuumuseon kulttuuriympäristötehtäviä arkeologian ja rakennusperinteen alalla. Maakuntamuseo toimii Arktikum-talossa.

Lue seuraavaksi