1. yle.fi
  2. Uutiset

"Olen se luova hullu tai totaalinen realisti" – Marika Vapaavuori ja Pauli Sivonen täydentävät Tampereen kulttuuripääkaupunkihaun johtoryhmää

Tampereen ja Pirkanmaan hakua vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi luotsaa nyt kolmen hengen taiteellinen johtoryhmä.

Euroopan kulttuuripääkaupunki
Marika Vapaavuori Tampereen virastotalon katolla.
Teatteriohjaaja Marika Vapaavuoren lisäksi johtoryhmään kuuluvat Perttu Pesä ja Pauli Sivonen. Miikka Varila / Yle

Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaun veturiksi on nimetty kolmihenkinen taiteellinen johtoryhmä. Johtoryhmään kuuluvat koko hakuprojektin johtaja Perttu Pesä, teatteriohjaaja Marika Vapaavuori ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Kaikilla kolmella on omat vahvuutensa.

– Luulen, että olen se luova hullu tai totaalinen realisti. Minulle tämän tyyppiset kertaluonteiset hankkeet ovat työnkuvana tuttuja, Vapaavuori sanoo.

Ryhmä johtaa kulttuuripääkaupunkivuoden taiteellisen ohjelman rakentamista, jonka sisällön ovat luoneet alan ammattilaiset muun muassa avoimen ohjelmahaun kautta. Ryhmä valmistelee parhaillaan lopullista hakukirjaa.

– Meidän tehtävä on kaivaa esiin kaikki luovuus ja esittää se eurooppalaisille. Kyllä me lähdemme tätä kisaa voittamaan, Sivonen sanoo.

Tampereen ja Pirkanmaan haussa on mukana Tampereen lisäksi monia muita pirkanmaalaisia kuntia. Pääkumppani on Mänttä-Vilppula.

Hakemus vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi pitää jättää ensi vuoden huhtikuun lopulla. Titteliä tavoittelee myös Oulu ja Savonlinna.

Lopullisen valinnan tekee kansainvälinen paneeli kesäkuussa 2021.

Lue myös:

Oulu, Tampere ja Savonlinna jatkavat kisaa vuoden 2026 kulttuuripääkaupungiksi

Tampere, Oulu vai Savonlinna – mikä on Euroopan kulttuurin mekka vuonna 2026? Listasimme kulttuuripääkaupungiksi hakevien plussat ja miinukset

Lue seuraavaksi